Соковита та ароматна підчеревина в духовці. Три рецепти приготування
22 лютий 2022 20:00
4 424
0
Підчеревина – це сало з прошарками м’яса, разом зі шкіркою зрізане з нижньої частини свинячої туші. Найчастіше її смачно запікають у духовці, а також готують із неї ще ароматні рулети з прянощами. Домашня запечена підчеревина є чудовою альтернативою магазинній ковбасі та копченостям. Така закуска красиво виглядає на тарілці з м’ясною нарізкою разом із беконом, шинкою та іншими делікатесами. Запечена в рукаві підчеревина у духовці Інгредієнти: Підчеревина (м’ясна) - 1,5 кг Сіль - 2 ст. л. Перець чорний мелений - 2 ст. л. Перець червоний мелений - 1 ст. л. Часник - 10 зубчиків Лавровий лист - 10 шт. Перець горошком - 10 шт. Запашний перець - 8 шт. Приготування: Добре помити підчеревину. Посипати сіллю та сумішшю перців з усіх боків. Розкришити в долоні лаврові листочки. Посипати ними підчеревину й додати горошини перців. Покласти сало в контейнер зі щільною кришкою і прибрати на ніч у холодильник. Діставши вранці, зробити з внутрішнього боку надрізи, щоб м'ясо просочилося під час запікання. Часник пропустити через прес і добре змастити ним сало, не забуваючи промазати надрізи. Скрутити підчеревину в тугий рулет й обмотати товстою ниткою Помістити рулет у рукав для запікання. Відправити у розігріту духовку до 150°С духовку на 3 години. За годину до готовності зверху проколоти рукав у декількох місцях, щоб підчеревина підрум'янилася. Запечена підчеревина з двома маринадами Інгредієнти: Підчеревина - 2 шт. Для маринаду №1: Гірчиця - 1-1,5 ст. л. Часник - 6 зубчиків Коріандр - 1 ч. л. Аджика - 1-1,5 ст. л. Перець запашний горошком (роздроблений) - 0,5 ч. л. Сіль - за смаком. Для маринаду №2 Гірчиця діжонська - 1 ст. л. Паприка солодка мелена - 1 ст. л. Часник - 6 зубчиків Сіль - за смаком Розмарин - 0,5 ч. л. Приготування: Підчеревину потрібно добре вимити. Можна зняти шкурку або ж залишити, якщо вона м'яка – за бажанням. Приготування маринаду №1. Подрібнити часник за допомогою преса, а коріандр і чорний перець у ступці. Перемішати. Додати сіль за смаком. Добре натерти підчеревину цими спеціями. Відкласти поки. Приготування маринаду №2. Подрібнити часник, змішати всі інгредієнти. Гарненько натерти цим маринадом другий шматочок підчеревини. Обидва шматочки скрутити рулетом, перев'язати нитками і відправити на ніч у холодильник. Покласти на деко обидва рулети. Можна запікати на пергаменті, а можна і в фользі (обернути підчеревину або накрити фольгою). Відправити у духовку і запікати 30 хвилин при 200 °С, потім ще 30 хвилин при 180 °С. За 10-15 хвилин до готовності можна відкрити фольгу й зарум'янити сало. Запечена підчеревина у медово-соєвому соусі Інгредієнти: Свиняча підчеревина - приблизно 1 кг Сіль - на смак Суміш перців - 1 ст. л. без гірки Прованські трави - 1 ч. л. Мед - 1 повна ст. л. Соєвий соус - 3 ст. л. Гірчиця - 1 ст. л. Часник - 10 зубчиків Картопля і морква - для гарніру Для медового соусу змішати в окремій мисці мед, соєвий соус та гірчицю. Приготування: Підчеревину присмачити сіллю і сумішшю перців. У кількох місцях зробити надрізи й нашпигувати її очищеним часником. Обмазати весь шматок приготовленим соусом, заливаючи навіть у надрізи з часником. Посипати прованськими травами. Залишити підчеревину на кілька годин, щоб замаринувалася. Покласти підчеревину разом з овочами у пакет для запікання, щільно зав'язати і відправити у духовку на одну годину при температурі 180ºС. Розрізати пакет уздовж і викласти запечену підчеревину на блюдо. Він смачний і в гарячому вигляді, і холодним. Тому, якщо підчеревина залишилася, можна відправити її в холодильник і наступного дня подавати до столу, нарізавши на тонкі скибочки. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|