Картопляна запіканка з куркою і грибами. Простий рецепт
17 лютий 2022 15:56
1 265
0
Вершкова консистенція грибів та картопляний гарнір - найбільш вдале поєднання, щоб завершити цьогорічний щедрий сезон грибів. До речі, рецепт приготування ніжної і пухкої сирної запіканки для сніданку або вечері, можна подивитися тут. Картопляна запіканка з куркою і грибами Інгредієнти: Очищені гриби - 300 г. Курячий бульйон - 500 мл. Курячі грудки - 2 шт. Картопля - 500 г. Оливкова олія - 2 ч. ложки. Вершкове масло - 20 г. Цибуля - 2 шт. Борошно - 1 ст. ложка. Лавровий лист, сіль та перець. Приготування: Скип'ятіть курячий бульйон, додайте туди очищені та нарізані гриби, лавровий лист і варіть до готовності. Тим часом очистіть картоплю. Налийте підсоленої води у велику каструлю, щоб вона вкрила картоплю та варіть, доки та не стане дещо м'якою, але ще не буде до кінця готовою. Залиште картоплю охолоджуватись, а тоді наріжте її кружальцями. Обсмажте у великій сковороді на оливковій олії нарізану цибулю. Тоді додайте нарізану курячу грудку, обсмажуйте її кілька хвилин. Потім додайте борошна, тушкуйте п'ять хвилин, приправте перцем та сіллю. Влийте гриби та бульйон в сковороду з куркою, як слід перемішайте. Суміш викладіть у форму для випікання розміром 18 на 24 см. Зверху викладіть скибочки картоплі, змастіть їх вершковим маслом. Випікайте у духовці страву 35-40 хвилин (за температури 200 °С), доки картопля не стане хрусткою і золотистою, а начинка не закипить. Можна подавати на стіл. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|