Три рецепти сирного супу. З куркою, ковбасою або з фрикадельками
16 лютий 2022 19:33
1 060
0
Ця страва зможе виручити, коли вам не вистачає часу на приготування, наприклад, борщу, або ж просто хочеться швидко і смачно зварити що-небудь смачненьке та поживне. Такі супи мають ніжну кремову консистенцію. Якщо любите супчик густіший, потрібно додавати більше сиру і навпаки. Так само густина буде залежати від заправки або від доданої картоплі, цибулі, моркви, грибів, шинки і будь-яких інших продуктів за вашим смаком. Сирний суп з куркою Інгредієнти: курка — 0,5 кг; картопля — 0,5 кг; цибуля ріпчаста — 2 шт; морква — 1 шт; плавлений сир — 200 гр; вершкове масло — 2 ст. л; зелена цибуля і петрушка — за смаком; лавровий лист — 1-2 шт; сіль, мелений чорний перець — за смаком; вода — 2,5 л. Приготування: У каструлю наливаємо воду, кладемо до неї курятину і ставимо на вогонь. Як тільки вода закипить, знімаємо піну, після чого додаємо одну надрізану хрест на хрест цибулину і кілька лаврових листочків. Далі зменшуємо вогонь до слабкого так, щоб бульйон ледве кипів і продовжуємо варити курочку ще приблизно пів години. Потрібно нарізати середніми шматочками картоплю, цибулю дрібно пошаткувати, а моркву натерти на середній тертці. Потім обсмажуємо цибулю і моркву в сковороді на вершковому маслі до рум’яного кольору. Тепер витягуємо цибулину з каструлі, перекладаємо в неї картоплю, додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком. Продовжуємо варити з моменту закипання ще п’ять хвилин. Перекладаємо засмажку і додаємо плавлений сир. Гарненько перемішуємо, щоби він весь розчинився. За бажанням можна приправити улюбленими приправами, перемішати, накрити кришкою і на слабкому вогні готувати ще хвилин 5-10 до готовності. Залишилося тільки зверху посипати дрібно нарізаними зеленою цибулею з петрушкою. Сирний суп з ковбасою і грибами (печерицями) Інгредієнти: плавлений сирок — 2 шт; картопля — 300 р; ковбаса — 300 гр; гриби — 300 гр; цибуля ріпчаста — 1 шт; морква — 1 шт; олія — для смаження; вода — 2,5 літра; спеції, сіль і перець — за смаком. Приготування: Насамперед ставимо на вогонь каструлю з водою і даємо їй закипіти. Тим часом миємо, чистимо і нарізаємо дрібними кубиками картоплю і перекладаємо її в каструлю з киплячою водою. Цибулю шаткуємо дрібними кубиками, а моркву натираємо на середній тертці. І обсмажуємо ці овочі в сковороді на рослинній олії до легкої золотавості. Гриби, почистити, помити та нарізати маленькими кубиками. Обсмажити на олії до готовності. Перекладаємо овочі та гриби у каструлю з картоплею, проварюємо приблизно 5-7 хвилин і додаємо дрібно нашатковану ковбасу. Потім додаємо шматочками плавлений сир, солимо, перчимо і гарненько перемішуємо, щоби він весь розчинився. Варимо впродовж ще 5-10 хвилин на маленькому вогні, додаємо за бажанням зелень. Сирний суп з фрикадельками Інгредієнти: Яловичий фарш — 400 гр; цибуля ріпчаста — 1 шт; морква — 1 шт; яйце — 1 шт; плавлений сирок — 2 шт; картопля — 4 шт; зелень, сіль і перець — за смаком. Приготування: Чистимо і нарізаємо дрібно цибулю, після чого обсмажуємо її на олії У фарш додаємо яйце, половину обсмаженої цибулі, сіль і перець за смаком. Перемішуємо і робимо фрикадельки. Обсмажуємо натерту на середній тертці моркву і перекладаємо в каструлю з водою. Доводимо її до кипіння. У киплячу воду викладаємо фрикадельки і довільно порізану картоплю. За бажання додаємо улюблені спеції. Далі додаємо невеликими шматочками плавлений сир і гарненько перемішуємо до його повного розчинення. Коли картопля приготується, вимикаємо вогонь, посипаємо суп зеленню і даємо йому трохи настоятися. А потім подаємо готову страву до столу. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|