Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Три рецепти сирного супу. З куркою, ковбасою або з фрикадельками

Три рецепти сирного супу. З куркою, ковбасою або з фрикадельками


Три рецепти сирного супу. З куркою, ковбасою або з фрикадельками

Ця страва зможе виручити, коли вам не вистачає часу на приготування, наприклад, борщу, або ж просто хочеться швидко і смачно зварити що-небудь смачненьке та поживне.

Такі супи мають ніжну кремову консистенцію. Якщо любите супчик густіший, потрібно додавати більше сиру і навпаки. Так само густина буде залежати від заправки або від доданої картоплі, цибулі, моркви, грибів, шинки і будь-яких інших продуктів за вашим смаком.



Сирний суп з куркою

Інгредієнти:
курка — 0,5 кг;
картопля — 0,5 кг;
цибуля ріпчаста — 2 шт;
морква — 1 шт;
плавлений сир — 200 гр;
вершкове масло — 2 ст. л;
зелена цибуля і петрушка — за смаком;
лавровий лист — 1-2 шт;
сіль, мелений чорний перець — за смаком;
вода — 2,5 л.

Приготування:

У каструлю наливаємо воду, кладемо до неї курятину і ставимо на вогонь. Як тільки вода закипить, знімаємо піну, після чого додаємо одну надрізану хрест на хрест цибулину і кілька лаврових листочків.

Далі зменшуємо вогонь до слабкого так, щоб бульйон ледве кипів і продовжуємо варити курочку ще приблизно пів години.

Потрібно нарізати середніми шматочками картоплю, цибулю дрібно пошаткувати, а моркву натерти на середній тертці.

Потім обсмажуємо цибулю і моркву в сковороді на вершковому маслі до рум’яного кольору.

Тепер витягуємо цибулину з каструлі, перекладаємо в неї картоплю, додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком. Продовжуємо варити з моменту закипання ще п’ять хвилин.

Перекладаємо засмажку і додаємо плавлений сир. Гарненько перемішуємо, щоби він весь розчинився. За бажанням можна приправити улюбленими приправами, перемішати, накрити кришкою і на слабкому вогні готувати ще хвилин 5-10 до готовності.

Залишилося тільки зверху посипати дрібно нарізаними зеленою цибулею з петрушкою.

Сирний суп з ковбасою і грибами (печерицями)

Інгредієнти:
плавлений сирок — 2 шт;
картопля — 300 р;
ковбаса — 300 гр;
гриби — 300 гр;
цибуля ріпчаста — 1 шт;
морква — 1 шт;
олія — для смаження;
вода — 2,5 літра;
спеції, сіль і перець — за смаком.

Приготування:

Насамперед ставимо на вогонь каструлю з водою і даємо їй закипіти.

Тим часом миємо, чистимо і нарізаємо дрібними кубиками картоплю і перекладаємо її в каструлю з киплячою водою.

Цибулю шаткуємо дрібними кубиками, а моркву натираємо на середній тертці. І обсмажуємо ці овочі в сковороді на рослинній олії до легкої золотавості.

Гриби, почистити, помити та нарізати маленькими кубиками. Обсмажити на олії до готовності.

Перекладаємо овочі та гриби у каструлю з картоплею, проварюємо приблизно 5-7 хвилин і додаємо дрібно нашатковану ковбасу.

Потім додаємо шматочками плавлений сир, солимо, перчимо і гарненько перемішуємо, щоби він весь розчинився. Варимо впродовж ще 5-10 хвилин на маленькому вогні, додаємо за бажанням зелень.


Сирний суп з фрикадельками

Інгредієнти:
Яловичий фарш — 400 гр;
цибуля ріпчаста — 1 шт;
морква — 1 шт;
яйце — 1 шт;
плавлений сирок — 2 шт;
картопля — 4 шт;
зелень, сіль і перець — за смаком.

Приготування:

Чистимо і нарізаємо дрібно цибулю, після чого обсмажуємо її на олії

У фарш додаємо яйце, половину обсмаженої цибулі, сіль і перець за смаком. Перемішуємо і робимо фрикадельки.

Обсмажуємо натерту на середній тертці моркву і перекладаємо в каструлю з водою. Доводимо її до кипіння.

У киплячу воду викладаємо фрикадельки і довільно порізану картоплю. За бажання додаємо улюблені спеції.

Далі додаємо невеликими шматочками плавлений сир і гарненько перемішуємо до його повного розчинення.

Коли картопля приготується, вимикаємо вогонь, посипаємо суп зеленню і даємо йому трохи настоятися. А потім подаємо готову страву до столу.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: