Нестандартні страви з курятини. Три оригінальні рецепти
15 лютий 2022 16:09
883
0
Незважаючи на велику популярність курячого м'яса, іноді ми стикаємося з проблемою придумати щось по-справжньому оригінальне і незвичайне. У такому випадку пропонуємо кілька смачних і досить нестандартних страв із курки, які обов'язково сподобаються вам і вашим близьким. Ніжна курка в желейном соусі Інгредієнти: 2 курячі грудки; 1 ст.л. масла канолі; 1 чашка курячого бульйону; 1 цибуля-шалот; 2 ч.л. желатину; 1 ст. л. розмарину; 1 лимон; 2 ст. л. вершкового масла; 2 ст. л. соєвого соусу; сіль і перець – за смаком. Приготування: Куряче філе натираємо сіллю та перцем. Обсмажуємо на розігрітій з вершковим маслом сковороді до золотистої скоринки з кожного боку приблизно 7 хвилин. У ємності з курячим бульйоном розчиняємо весь желатин і відкладаємо. Кладемо філе в сотейник з товстим дном і запікаємо близько 15 хвилин. Потім готуємо соус. У сковороду з залишками масла від курки додаємо розмарин і дрібно нарізану цибулю-шалот. Тушкуємо близько 30 секунд. Додаємо желатин, розчинений в бульйоні і посипаємо цедрою лимона. Варимо близько 8 хвилин, постійно помішуючи. Додаємо лимонний сік, соєвий соус і масло. Варимо ще 30 секунд і потім знімаємо з вогню. Куряче філе акуратно розрізаємо на три частини, поливаємо желейним соусом і подаємо. Болгарський перець, фарширований куркою в соусі «Баффало» Інгредієнти: 4 болгарських перці (великих); 1 ст. л. оливкової олії; 1/2 великого ріпчастої цибулі; 2 зуб. часнику; 700 г курячої грудки; 100 мл гострого соусу; 200 г сиру; 60 г зеленої цибулі; 3 ч. л. вершкового масла; соус "Ранч" – за смаком. Приготування: Промийте, почистіть від насіння і розріжте навпіл болгарський перець. Деко застеліть папером для запікання і викладіть перець. Полийте оливковою олією, поперчіть і посоліть. Розігрійте масло в сковороді, додайте подрібнену цибулю і готуйте близько 5 хвилин. Далі додайте нарізаний часник і готуйте ще 1 хвилину. Подрібніть курячу грудку і додайте до піджарки. Полийте гострим соусом і перемішайте. Готуйте до тих пір, поки суміш не почне кипіти. Потім приберіть з вогню. Перекладіть начинку в половинки болгарського перцю. Посипте тертим сиром і відправте в розігріту до 400 градусів духовку, поки сир не розтане, а перець не стане м'яким. Полийте соусом "Ранч" і подавайте до столу. Копчена курка в соусі з йогурту Приготування: 8 курячих ніжок; 600 мл йогурту; півсклянки лимонного соку; 1 ст. л. імбиру; 4 зуб. часнику; 1 ч. л. паприки; 1 ч. л. кайенского перцю; 1 ч. л. куркуми; сіль і перець – за смаком; 6 ст. л. оливкової олії. Приготування: Вичавте лимонний сік, натріть імбир і дрібно наріжте часник. У велику миску покладіть усі інгредієнти маринаду, включаючи йогурт і спеції. Перемішайте до однорідного стану. Замаринуйте курячі ніжки в маринаді протягом 5-6 годин, або залиште на цілу ніч. Випікайте у добре розігрітій духовці протягом 25 хвилин. Переверніть курку і змастіть залишками суміші. Потім випікайте ще 20-25 хвилин. Як тільки ніжки придбають красивий рум'яно-золотистий колір помістіть їх на тарілку для подачі і полийте залишками йогуртового соусу. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|