Котлети, відбивні, риба та картопля. Добірка рецептів страв під шубою
04 лютий 2022 15:28
447
0
Якщо вам набридли звичайні страви і вам хочеться спробувати щось нове, тоді давайте разом приготуємо страви в сирній шубі. До речі, як приготувати оселедець під шубою незвичної форми можна дізнатися тут. М'ясо під шубою Інгредієнти: 1 кг м'яса, 2 кг картоплі, 300 г сиру, 2 цибулини, 3 зубки часнику, майонез, панірувальні сухарі, сіль, перець, рослинна олія. Приготування: М'ясо нарізати кубиками. Картоплю почистити, нарізати кружечками, цибулю і часник подрібнити. Лист змазати олією і посипати сухарями. Викласти шар м'яса, на нього покласти цибулю з часником, посолити і поперчити. Розкласти картоплю, добре промастити майонезом. Запікати 35 хвилин у духовці при 200 °С. Посипати тертим сиром, запікати до розплавлювання сиру. Котлетки під шубою Інгредієнти: 1 кг фаршу з індички, 2 яйця, 0,5 батона білого хліба (без скоринки), 2 ст. л. майонезу, 120 мл молока, сіль, перець, 50 г твeрдого сиру (для начинки), 50 г вершкового масла, 200 г твeрдого сиру (для посипання), 2 помідори, рослинна олія, небагато. Приготування: М'ясо перемолоти на фарш. Булку замочити в молоці, також пропустити через м'ясорубку, змішати з фаршем, додати яйця, майонез, сіль, перець. Гарненько перемішати. Сир і масло для начинки порізати брусочками (з цієї кількості фаршу виходить десять котлет). Мокрими руками сформувати кульку з фаршу, розім'яти її, надавши форму кола. У центр покласти сир, а на сир масло. Краї защипнути. Обсмажити на рослинній олії. Скласти котлети у форму. Олію, на якій обсмажувалися котлети вилити у форму до котлет, додати ще трохи води. Помідори порізати тоненькими скибочками, викласти зверху на котлети. Сир натерти на найдрібнішій тертці й покласти зверху на помідори, притиснути трохи рукою. Зверху збризкати майонезом. Запікати в попередньо нагрітій до 200 °С духовці 45-50 хвилин на середньому рівні. Відбивна під шубою Інгредієнти: Свиняча вирізка - 400 г, часник - 1 гол., майонез - 1 пачка, ріпчаста цибуля - 1 шт., помідор - 1 шт., консервований ананас, тертий сир - 200 г, спеції. Приготування: М'ясо нарізати скибочками товщиною 2 см. Часник дрібно порубати. М'ясо відбити. Натерти часником. Посипати спеціями й рубаним кропом. Скласти в миску та відставити маринуватися 1-2 години. На лист скласти відбивні. Змазати кожну майонезом. Зверху покласти кружечок цибулі. Потім помідор. Зверху ананас. Посипати тертим сиром. Запекти в духовці хвилин 20 при 180 °С. Курка під овочевою шубою Інгредієнти: Куряче філе - 2 шт., 2 середні цибулини, 1 велика морквина, 50 г майонезу, 2-3 помідори, сир (небагато), зелень, спеції, сіль. Приготування: М'ясо відбити, порізати кубиками. Посолити, поперчити, посипати спеціями (на смак). Викласти в змазану олією форму щільно одне до одного. Цибулю дрібно нарізати й злегка присмажити. Викласти рівномірно на м'ясо. Моркву натерти на тертку, викласти на цибулю. Зверху трохи збризкати майонезом. Помідори нарізати кільцями або півкільцями. Викласти красиво зверху. Посипати тертим сиром. Поставити в добре розігріту духовку і запікати до готовності. Відразу після того, як дістанете з духовки посипте дрібно нарубаною зеленню і зеленою цибулею. Курка під шубою Інгредієнти: Кілька штук курячого філе, консервовані ананаси шматочками, сирі печериці, натертий сир, сіль, перець, рослинна олія. Приготування: Змазати форму рослинною олією. Викласти шматочки курячого філе, посипати сіллю, перцем. Викласти нарізані гриби. Посипати сиром. Можна зверху сиру викласти трохи майонезу. Помістити форму в духовку, першу половину часу запікання тримати накритим фольгою. Потім можна відкрити. Картопля під шубою У форму для запікання укласти шарами: 1 шар - тонко викласти картоплю, нарізану півкільцями, один ряд в один бік, інший у протилежний; 2 шар - цибулю півкільцями; 3 шар - гриби; полити майонезом; 4 шар - морквина на тертці; 5 шар - фарш (яловичина зі свининою, можна просто яловичину); 6 шар - сир на тертці; 7 шар - тонко викласти картоплю як у першому шарі. Густо покрити майонезом (для утворення скоринки). Запікати в розігрітій духовці. Між шарами солити за смаком, перед подачею посипати зеленню. Риба під овочевою шубою Рибу (хек, минтай) нарізати невеликими шматками, запанірувати у сухарях або борошні й обсмажити на рослинній олії до золотавого кольору. Викласти на змазаний лист стовпчиком. Цибулю нарізати кубиками, обсмажити на рослинній олії до золотавого кольору. Додати терту моркву й тертий сирий буряк. Тушкувати 15-20 хвилин до готовності. Суміш має вийти густою. Викласти на рибу. Змазати майонезом, засипати тертим сиром. Запікати в духовці 20 хвилин при 180 °С. Подати з гарніром. Прикрасити зеленню. Салат курочка під шубою Інгредієнти: 400 г курячого філе, 4 огірки (свіжих або маринованих), 4 шт. картоплі, 1 банка консервованих печериць, 1 цибулина, 4 яйця, 100 г сиру. Приготування: Куряче філе, картоплю, яйця відварити й остудити. Цибулину дрібно нарізати й замаринувати у винному оцті. Куряче філе й печериці дрібно нарізати. Огірки, картоплю, яйця, сир натерти на великій тертці. Укладати шарами на блюдо в наступному порядку, при цьому кожний шар змазувати майонезом: - філе, - огірки, - картопля, - печериці, - цибуля, - яйця, - сир. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|