Готуємо тефтели в сметанному соусі
03 лютий 2022 14:33
408
0
Для української кухні характерні тефтелі з томатною чи сметанною підливкою. Кожна господиня може приготувати їх на свій смак, додавши до фаршу телятину чи курятину, замінивши рис на сухарі, зробивши свій фірмовий соус. Тефтелі чудово поєднуються з будь-яким гарніром: картоплею, овочами, кашами. Їх добре готувати і на обід, і на вечерю. Щоб страва вийшла більш легкою та дієтичною, «котлетки» тушкують у духовці. До речі ще кілька рецептів приготування соковитих, ніжних, вкритих рум’яною скоринкою тефтель можна знайти тут. Тефтели в сметанному соусі Інгредієнти: фарш - 800 г (можна будь-який – за смаком); цибуля – 1 шт.; часник – 1-2 зуб.; рис – 0,75 ст.; яйця – 1 шт.; сіль і перець – за смаком. Для соусу: сметана – 500 мл; борошно – 1 ст. л.; цибуля – 1 шт.; морква – 1 шт.; рослинна олія - на смак; Приготування: Промийте та відваріть рис до напівготовності. М'ясо, цибулю і часник пропустіть через м'ясорубку. Додайте яйце, сіль і перець. Ретельно перемішайте. Додайте рис і ще раз перемішайте до однорідності. Зліпіть невеликі кульки і перекладіть їх в змащену олією форму для запікання. Готуємо соус. Обсмажте на олії дрібно нарізану цибулю. Додайте моркву, натерту на крупній тертці і смажте 3-4 хвилин. Потім додайте борошно і тушкуйте ще 1-2 хвилини. Поступово додайте сметану, перемішайте і доведіть до кипіння. Залийте тефтелі готовим соусом і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|