Єврейська кухня. Готуємо суфганійот – традиційні пончики з джемом
24 січень 2022 20:00
643
0
Суфганійот – традиційні єврейські пончики з джемом, які готуються на Хануку. Але готувати їх можна в будь-який день, навіщо так довго чекати свято? Найпопулярніша начинка – фруктовий джем. Але є й інші варіанти: шоколад, варене згущене молоко й вершковий крем. Інгредієнти: 1 ст. л – сухі дріжджі; 4 ст. л – цукор; 3/4 склянки – тепле молоко; 2 1/2 склянки – борошно; дрібка солі; 1 ч. л – кориця; 2 яйця; 2 ст. л – топлене вершкове масло; полуничне варення; Приготування: Змішати дріжджі, 2 столові ложки цукру і молоко. Поставити в тепле місце на 10-15 хв. Відокремити жовтки від білків. Просіяти борошно і змішати його з цукром, що залишився, сіллю, корицею, жовтками і дріжджовою сумішшю. Місити тісто доти, щоб з нього можна було зліпити кулю. Вершкове масло розтопити і додати в тісто. Помісити ще небагато, щоб масло повністю розчинилося в тесті. Накрити рушником і поставити на ніч у холодильник. Розкачати тісто завтовшки 1/2 см. За допомогою склянки (5 см діаметром) вирізати з тіста 24 кружечки. Покласти по 1/2 чайної ложки варення в центр 12-ти кружечків. Сформувати пончики. Зліпити по краях. Змастити білком яйця. Поставити в тепле місце на 30 хвилин. Розігріти в каструлі або фритюрі олію. Покласти пончики на 5 хвилин. Почекати доки вони підрум'яняться з двох боків. Готові пончики покласти на паперові серветки. Посипати цукровою пудрою. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|