Що приготувати на Старий Новий рік. Фарширована корейка та млинчики з грибами
13 січень 2022 16:21
519
0
З 13 на 14 січня українці святкують Щедрий вечір або Старий Новий рік, який збігається з українським народним святом Маланки. Пропонуємо вашій увазі рецепти страв, які підійдуть і до святкового столу, і можна просто приготувати на вихідні. Корейка, фарширована сиром з горіхами Інгредієнти: свиняча корейка - 250 г, смажені печериці - 50 г, смажена цибуля - 10 г, сир твердий - 40 г, майонез - 15 г, волоські горіхи - 10 г, часник - 2 г, кріп - 2 г, вершки - 60 мл, коньяк - 15 мл, сіль - за смаком, соняшникова олія - 30 мл, перець - за смаком. Приготування: Свинячу корейку зачистити від зайвого жиру, зробити надріз у вигляді кишеньки, зафарширувати. Для фаршу: сир твердий потерти на дрібній тертці, додати дроблений волоський горіх, часник, майонез, дрібно нарубану зелень кропу. З'єднати надріз зубочисткою, обсмажити корейку на соняшниковій олії, довести до готовності в духовці. На тарілку викласти готову свинячу корейку, прикрасити болгарським перцем, зеленню кропу, цибулею-пореєм. Полити соусом. До цієї страви можна подати грибний соус: вершки довести до кипіння, додати коньяк, смажені печериці з цибулею, довести соус до загустіння. Млинчики з грибами Інгредієнти: печериці - 300-400 г, цибуля ріпчаста - 2 шт., рослинна олія - 6 ст. л., борошно - 140 г, молоко - 250 мл, яйця - 4 шт., вода - 80 мл, сіль - 1/4 ч. л., цукор - 1 ст. л. Приготування: Цибулю почистити і нарізати. Розігріти сковороду й обсмажити цибулю до золотавого кольору. Гриби промити, нарізати пластинками, покласти до цибулі і тушкувати на середньому вогні до готовності, приправити сіллю й перцем за смаком. Зняти з вогню. Борошно просіяти в миску. Поступово додаючи рідину розмішати до однорідної маси. Додати сіль, цукор і яйця, добре розмішати. Влити олію і знову перемішати. Тісто має вийти як рідка сметана та без грудочок. Якщо все-таки грудки залишилися, то тісто потрібно процідити. Розігріти сковороду, змазати рослинною олією і випекти млинчики. Обсмажені млинчики викладати стопкою. На млинчик з обсмаженого боку викласти начинку і загорнути. Перед подачею до столу, млинчики злегка обсмажити на вершковому маслі. Подавати зі сметаною. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|