І основна страва, і десерт. Готуємо смачні картопляні пончики
12 січень 2022 19:30
835
0
Картопляні пончики – незвичайна, смачна і проста в приготуванні страва. До того ж, вони можуть бути як основною стравою, так і солодким десертом. Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів апетитних картопляних пончиків, якими ви приємно здивуйте своїх рідних. Заварні картопляні пончики Інгредієнти: борошно – 125 г; картопля – 0, 5 кг; вода – 1 стакан; яйця – 4 шт.; сіль і перець – за смаком; рослинна олія – для смаження. Приготування: Очистіть і відваріть картоплю. Приготуйте пюре. Додайте сіль і перець – за смаком. Перетріть пюре через сито. З'єднайте воду з вершковим маслом і закип'ятіть суміш. Додайте борошно і перемішайте до однорідної консистенції. Зніміть тісто з вогню, остудіть і вбийте яйця. Добре перемішайте! Сформуйте кульки і обсмажте на підігрітій рослинній олії. Покладіть на паперові рушники, щоб стік зайвий жир. Картопляні пончики з часником і сиром Інгредієнти: часник – 5-7 зуб; вершкове масло – 1 ст. л.; лимонний сік – 1 ч. л.; картопляне пюре – 0,5 кг; сир – 120 г; яйця – 3 шт.; панірувальні сухарі – 0, 5 ст.; рослинна олія; сіль. Приготування: Обсмажте очищений часник у невеликій кількості олії. Додайте лимонний сік і дрібку солі. Зніміть сковороду з плити і остудіть. Перетріть картопляне пюре через сито. З'єднайте його з часником і сиром. Пропустіть через м'ясорубку. Збийте яйця. В окрему миску насипте панірувальні сухарі. Сформуйте з тіста кульки, обмокніть їх в яйцях, а потім обваляйте в сухарях. Повторіть два-три рази. Обсмажте їх на розігрітій олії і подавайте зі сметаною. Картопляні пампушки в цукровій глазурі Інгредієнти: картопля – 0, 5 кг; сухі дріжджі – 1 упаковка; молоко – 350 мл; рослинна олія – 150 мл; цукор – 100 г; яйця – 2 шт.; сіль – 1 ч. л.; борошно – 1 кг; Для глазурі: цукрова пудра – 150 г; гаряча вода – 3 ст. л.; Приготування: Очистіть і відваріть картоплю. З'єднайте дріжджі, цукор, сіль, яйця і тепле молоко. Розімніть картоплю і перетріть через сито. Додайте молочну суміш і рослинну олію. Додаючи борошно частинами, замісіть тісто. Залиште в теплому місці, щоб воно підійшло. Потім осадіть тісто і дайте підійти ще раз. Розкачайте тісто і за допомогою склянки виріжте невеликі кола на тісті. Потім зробіть виріз в центрі кола. Обсмажте пончики на розігрітій олії. Викладіть їх на решітку і змастіть глазур'ю. Для цього з'єднаєте гарячу воду з цукровою пудрою. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|