Як смачно приготувати курячі гомілки. 4 оригінальні страви
12 січень 2022 15:00
589
0
Курячі гомілки ідеально підійдуть до ситної і смачної вечері. Вони чудово поєднуються з найрізноманітнішими інгредієнтами та гарнірами. Пропонуємо вам добірку оригінальних рецептів, які доводять, що з курячих ніжок можна приготувати справжній кулінарний делікатес. Курячі гомілки з імбиром, часником та медом Інгредієнти: 10 курячих гомілок; 1/4 склянки води; 1/2 склянки соєвого соусу; 2 ст. л. меду; 2 ст. л. коричневого цукру; 2 ст. л. винного оцту; 2 зуб. часнику; 1 ст. л. свіжого імбиру; 1/2 цибулі. Приготування: Приготуйте маринад: змішайте воду, соєвий соус, цукор, мед, винний оцет, подрібнений часник, імбир та цибулю. Залийте курячі гомілки маринадом. Щоб він краще пропитав курку – зробіть надрізи на м'ясі і залиште на годину. Перемістіть гомілки на деко і відправте в розігріту до 200 градусів духовку. Запікайте 20 хвилин. Потім переверніть м'ясо і запікайте ще 20 хвилин. Курячі гомілки з апельсином і кінзою Інгредієнти: 20 г свіжої кінзи; 2 ст. л. свіжого імбиру; 2 ст. л. часнику; 2 апельсина; 2 ст. л. гострого соусу (тобаско, чилі, сацебелі, шрірача, аджика); 6 шт. курячих гомілок; сіль – за смаком. Для соусу: 120 г свіжої кінзи; 2 чашки несолодкого йогурту. сіль – за смаком. Приготування: Приготуйте маринад: змішайте подрібнену зелень, часник, імбир, апельсиновий сік, сіль та гострий соус. Промийте курячі гомілки і помістіть в маринад. Ретельно змастіть ним курку, в тому числі під шкірою. Відправте в холодильник на кілька годин. Деко змастіть рослинною олією і викладіть курячі ніжки. Збризніть маслом. Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на півгодини. Потім перевертніть їх і запікайте ще півгодини. Дайте курячим ніжкам охолонути 5-10 хвилин. Тим часом приготуйте соус: змішайте подрібнену зелень, йогурт і сіль. Охолодіть його і подавайте зі стравою. Глазуровані гомілки в беконі з солодким соусом Інгредієнти: 12 курячих гомілок; 12 скибочок сирого бекону; 2 чашки солодкого соусу чилі. Для соусу: 1 чашка солодкого соусу чилі; 1/2 ст. ананаса (свіжого або консервованого); 1 лайм; 1/4 ст. червоної цибулі; 1 ч. л. петрушки. Приготування: М'ясо промийте та висушіть. Кожну курячу ніжку оберніть в сирий бекон і викладіть на деко, змазане олією. Потім полийте солодким соусом чилі і посоліть. Відправте в розігріту до 210 градусів духовку на 15 хвилин. Після чого переверніть і запікайте ще 15 хвилин. Тим часом приготуйте соус: ретельно перемішайте подрібнену червону цибулю, петрушку, нарізаний ананас, соус чилі та сік лайма. Готові ніжки полийте соусом і можете подавати. Курячі ніжки, тушковані в сметані Інгредієнти: 2 курячі гомілки; 1 морква; 1 ріпчаста цибуля; 1 зуб. часнику; 250 г сметани. 1 ст. води (окріп); 60 мл соняшникової олії (для смаження); 1 лавровий лист; 1 ч. л. приправи для курки; сіль і перець – за смаком. Приготування: М'ясо вимийте, обсушіть і посоліть. Обсмажте на соняшниковій олії до легкої золотистої скоринки. Потім перекладіть їх в сотейник або каструлю. Подрібніть цибулю, а моркву натріть на крупній тертці. Обсмажте їх на соняшниковій олії близько 5 хвилин. Перекладіть цибулю та моркву до м'яса, поперчіть, посоліть, додайте приправу для курки і лавровий лист. Влийте окріп і тушкуйте на середньому вогні близько 20 хвилин. Потім додайте подрібнений часник, сметану і тушкуйте ще 20 хвилин. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|