Як приготувати круасани. Рецепти тіста та начинок
16 лютий 2016 12:30
41 624
0
![]() Круасани – це, напевно, найвідоміша французька випічка, навряд чи знайдеться людина, яка не знає, що це таке. Всі пробували правильно приготовлені круасани назавжди запам'ятали цю рум'яну хрустку скоринку і її п'янке поєднання з найніжнішої начинкою – шоколадом, сиром, кремом і т.д. Навчитися готувати справжні круасани, між тим, не так важко, як здається. Сьогодні круасани вважаються одним із символів Франції, проте вперше, згідно з історичною версією, їх приготували зовсім не в цій країні, а в Австрії, звідки рецепт цих смачних булочок привезла до столиці світової моди і кулінарії Марія-Антуанетта. Круасани – справжній символ французької кухні взагалі і французького сніданку зокрема. Щоб зробити круасани своїми руками, потрібно запастися домашнім або магазинним листковим тістом, а також будь-якою начинкою за бажанням. Для круасанів краще всього підходить, звичайно ж, домашнє листкове тісто, зроблена з високоякісних інгредієнтів. При цьому зверніть увагу, що круасани будуть пишніше, якщо ви приготуєте для них дріжджове листкове тісто. Круасани можна робити зовсім без начинки, як прийнято у Франції, а можна робити з густим повидлом, шматочками фруктів, шоколадом, згущеним молоком, сиром, шинкою тощо. Пам’ятайте, що будь-яка рідка начинка з круасанів витече під час випікання, тому не намагайтеся робити круасани з рідким варенням, розтопленим шоколадом і т. д. Але якщо ви все ж хочете приготувати круасани з такою начинкою – рішення є: спочатку спечіть круасани взагалі без начинки, а потім готові вироби розріжте уздовж навпіл, викладіть на нижні половинки начинку і відправте круасани в духовку на 5 хвилин, після чого подавайте їх до столу, накривши верхніми половинками. Класичні круасани з домашнього листкового тіста Інгредієнти: масло вершкове 82% – 350 г; борошно – 500 г; молоко – 200 мл; яйця – 2 шт; дріжджі свіжі – 40 г; олія – 30 мл; цукрова пудра – 30 г; сіль – 8 г; розпушувач – 2 г; Приготування: Класичні круасани добре готувати на домашньому листковому дріжджовому тісті. Для цього варто спочатку підготувати масло: викласти трохи розм’якшене масло на припудрену борошном харчову плівку або на аркуш паперу для випічки, накрити плівкою або папером, а потім відбити кухонним молотком, зробивши прямокутник розміром приблизно 10х12 см. Масло прибрати в морозильну камеру на 10 хвилин. Тісто. Дріжджі розчинити в молоці, а борошно змішати з розпушувачем і цукровою пудрою, додати в суміш яйця, влити олію та додати сіль. В отриману масу влити розчинені в молоці дріжджі. Замісити тісто. Вимішувати 2-3 хвилини. З тіста зробити прямокутник 12х20 см. Прибрати в холодильник на 30 хвилин, обернувши плівкою. Потім тісто дістати, викласти на присипаний борошном стіл. На одну половинку прямокутника тіста викласти підготовлене масло. Трохи розім’яти руками масло з країв, накрити другою половиною тіста. Краї защипити. Обережно розкачати прямокутник тіста до товщини 1 см. Розгортати потрібно від центру тільки по напрямку вперед і назад. Скласти отриманий довгий прямокутник тіста втричі і прибрати спочатку на 15 хвилин в морозильну камеру, а потім ще на 15 хвилин – в холодильну. Охолоджене тісто дістати, знову розкачати в довгий прямокутник товщиною близько 1 см, але розгортати слід вже в перпендикулярному від попереднього разу напрямку. Потім знову скласти в 3 рази і знову охолодити. Процедуру повторити ще як мінімум 3-4 рази. Кожен раз при цьому тісто розкачувати перпендикулярно попередньому напрямку розкочування. З готового дріжджового листкового тіста зробити круасани. Для цього тісто розкачати в пласт товщиною близько 5 мм, розрізати тісто на рівнобедрені трикутники, причому основа цих трикутників повинно бути в 2 рази менше, ніж сторона. В основі кожного трикутника тіста зробити надріз довжиною 1 см, потім згорнути тісто від основи до вершини і загнути виріб, надавши йому форму півмісяця. Викласти круасани на застелене папером для випічки деко. Залишити круасани для вистоювання на 30 хвилин в теплому місці. Змастити збитим жовтком з молоком, випікати в розігрітій до 190-200 °С духовці протягом 20-25 хвилин. Готові круасани подавати до столу гарячими. Круасани з сиром і шинкою з готового тіста Інгредієнти: листкове тісто – 225 г; сир – 170 р; шинка – 4 скибочки; Приготування: Листкове тісто розморозити, розкачати до товщини в 5-8 мм. Отриманий пласт розрізати на 4 однакових трикутника (як і в попередньому рецепті, трикутники мають бути равнобедренными і мати сторони в 2 рази більше, ніж основа). В основі кожного трикутника зробити надріз довжиною 1 см. На кожен трикутник викласти кілька смужок сиру і по скибочці шинки. Сформувати круасан. Викласти на деко, застелене папером для випічки «швом» вниз. Випікати круасани протягом 15 хвилин у розігрітій до 200 °С духовці. Швидкі круасани з шоколадом Інгредієнти: листкове тісто; шоколад; яйце для змащування; Приготування: З тіста, розкатавши його у пласт товщиною близько 5 мм, вирізати коло. Розрізати круг на 6 рівних секторів. Ближче до основи укласти на кожен сектор по 1-2 часточки шоколаду (чорного або молочного), в залежності від розміру секторів. Сформувати круасани. Викласти їх на змащене вершковим маслом або застелене папером для випічки деко (між круасанами повинно залишатися досить багато місця, адже при випічці вони збільшаться в об’ємі). Дати постояти в теплому місці, поки круасани не збільшаться приблизно вдвічі. Змастити збитим яйцем або жовтком. Випікати близько 20 хвилин при 200 °С до золотистої скоринки. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|