Запікаємо м'ясо в духовці. 4 рецепти ідеального маринаду
30 грудень 2021 14:27
6 189
0
У процесі приготування м'яса велику роль відіграє маринад. Саме він додає страві незабутнього аромату і соковитості, оскільки в духовці свинина або яловичина її втрачають. Пропонуємо вашій увазі добірку рецептів приготування різних маринадів для м’яса. Свинина у маринаді на кефірі Інгредієнти: 800 г свинини; 1 ріпчаста цибуля; 1 зуб. часнику; 1 ст. кефіру; 1 лавровий лист; сіль і перець – за смаком спеції – за бажанням. Приготування: М'ясо промийте, посоліть, поперчіть та додайте спеції - за смаком. Відставте на кілька хвилин. Тим часом наріжте на великі кільця цибулю. Подрібніть часник. Додайте до м'яса кефір, потім цибулю, часник і лавровий лист. Залиште м'ясо в холодильнику на 1-2 години. Після чого відправте в духовку на 50 хвилин при 180-200 градусах. Свинина у маринаді з базиліком Інгредієнти: 600 г свинини; 1 пучок базиліка; 1/2 пучка петрушки; 1 ріпчаста цибуля; 1 зуб. часнику; 3 ст. л. рослинної олії; 1 ч. л. солі; 1/2 ч. л. цукру; чорний мелений перець – за смаком. Приготування: За допомогою блендера подрібніть петрушку, цибулю, часник і базилік. Додайте рослинну олію, цукор, сіль і перець. Ретельно збийте. М'ясо наріжте середніми шматочками і замаринуйте. Відправте в холодильник мінімум на 3 години, накривши харчовою плівкою. Запікайте м'ясо в духовці 1 годину при температурі 190 градусів. Яловичина у маринад з гірчицею і медом Інгредієнти: 500 г яловичини 2 ст. л. оливкової олії; 5 ст. л. соєвого соусу; 1 ст. л. меду; 2 ст. л. рисового оцту; 4 зуб. часнику; 1 ч. л. гірчиці. Приготування: Змішайте масло, мед і соєвий соус. Додайте рисовий оцет, гірчицю і подрібнений часник. Наріжте яловичину на невеликі шматки і замаринуйте на 40 хвилин. Потім злегка обсмажте на сковороді і перемістіть в форму для запікання. Полийте маринадом, що залишився і відправте в духовку на півгодини при 180 градусах. Баранина у маринаді з імбиром і йогуртом Інгредієнти: 1,5 кг баранини; 1 лимон 2 см кореня імбиру; 250 мл натурального йогурту; 1 ч. л. коріандру; 2 зуб. часнику; 2 ч. л. солі; 1 ч. л. паприки; 1/2 ч. л. чорного меленого перцю. Приготування: Змішайте лимонний сік, тертий імбир, лимонну цедру і йогурт. Додайте подрібнений часник, коріандр, паприку, сіль і перець. Маринують баранину близько 3-12 годин. Перекладіть м'ясо в пакет для запікання і зробіть кілька проколів. Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на дві години. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|