Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Рецепти десертів, які можна приготувати нашвидкоруч

Рецепти десертів, які можна приготувати нашвидкоруч


Рецепти десертів, які можна приготувати нашвидкоруч
Хочете потішити себе чимось солоденьким, але немає бажання проводити багато часу на кухні – вам допоможе добірка рецептів простих десертів.

Швидкий тірамісу

Інгредієнти:
200 грамів кисломолочного нежирного сиру,
200 грамів пісочного печива,
100 грамів сметани,
50 грамів цукру,
чайна ложка кави, какао і ванільний цукор.



Приготування:
За допомогою блендера перетерти сметану, кисломолочний сир і цукор до однорідної маси, додати ванільний цукор. Заварити міцну каву і вмочувати в неї печиво, а потім викладати в підготовлену ємність для десерту. Це може бути широка склянка, невеличка салатниця чи звичайна чашка. На дно посудини покласти шматочки печива, потім накрити сирним кремом, і знову шар печива, а потім крем. Какао просіяти на поверхню крему через ситечко. Тірамісу готовий.

Десерт із лаваша

Інгредієнти:
400 грамів вареного згущеного молока,
100 грамів вершкового масла,
склянка горіхів,
тонкий лаваш.

Приготування:
Масло потримати при кімнатній температурі, щоб воно стало м’яким. Горіхи подрібнити за допомогою качалки і перемішати їх зі згущеним молоком і м’яким маслом. Лаваш помазати отриманою масою, тугенько закрутити рулетом і помістити в холодильник на годину. Порізати шматочками і смакувати.

Швидке сирно-яблучне суфле

Інгредієнти:
200 грамів кисломолочного сиру,
яйце,
яблуко і за бажанням родзинки.

Приготування:
Кисломолочний сир краще декілька разів перекрутити через м’ясорубку. Потерти яблуко на крупній тертці, додати сир, яйце і гарненько все вимішати. Підготувати формочки, які можна використовувати в мікрохвильовці. Викласти отриману суміш у формочку, заповнивши її до самого верху. Помістити в мікрохвильову піч на 6-7 хвилин. А можна запекти суфле в духовці. Готовність перевірити, натиснувши пальцем на поверхню суфле. Якщо слід залишається, отже потрібно ще трішки допекти.

Десерт із сиру і ананасів

Інгредієнти:
250 грамів кисломолочного сиру,
по півсклянки молока, сметани і цукрової пудри,
15 грамів желатину,
10 грамів ванільного цукру,
3 кільця консервованого ананаса.

Приготування:
У молоко додати желатин і залишити на деякий час щоб набух, а потім підігріти, але не доводити до кипіння. Кисломолочний сир, цукрову пудру, сметану і цукор збити до однорідної пишної маси. Повільно влити молоко з розчиненим желатином, ретельно перемішати і додати ананас, порізаний кубиками, знову вимішати. Отриману сирну масу викласти в невеличкі формочки, які потрібно відправити в холодильник на 4 години. Десерт можна їсти як з формочки, так і перевернути його на іншу тарілочку, прикрасити фруктами чи шоколадом. Для того, щоб легко дістати десерт і не пошкодити його, варто формочку вмочити у гарячу воду, а потім перевернути.

Низькокалорійний десерт

Інгредієнти:
500 грамів нежирного кисломолочного сиру,
100 мілілітрів молока,
по 2 столові ложки меду і какао,
20 грамів желатину.

Приготування:
Желатин залити водою і залишити на півгодини, щоб він набухнув. Молоко, мед, какао і желатин поставити на невеликий вогонь, постійно помішувати, та не доводити до кипіння. Зняти з вогню, додати кисломолочний сир і за допомогою блендера перемішати до однорідної маси. Розлити по формочках і поставити в холодильник на 4 години, а краще на цілу ніч. Десерт готовий. Прикрасити можна ягодами і фруктами.

Карамелізовані банани

Інгредієнти:
5 бананів,
1 апельсин,
50 грамів вершкового масла,
2 столові ложки подрібнених горіхів,
1 столова ложка рому або коньяку,
3-4 столові ложки коричневого цукру,
0,5 чайної ложки меленого мускатного горіха.

Приготування:
У сковорідці розтопити масло, додати цукор, мускатний горіх, перемішати і тримати на середньому вогні, поки не розчиниться цукор. Почистити банани, розрізати їх навпіл, покласти в сковорідку до карамелі зрізом донизу. Готувати на мінімальному вогні декілька хвилин, після чого викласти на тарілку. В іншу сковорідку видушити сік апельсина і додати цедру, готувати на середньому вогні до стану сиропу, влити ром, вимішати і зняти з плити. Банани полити отриманим апельсиновим сиропом і посипати горіхами. Найкраще подавати з кульками морозива.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: