Готуємо соковиті котлети з сиром. З курятини, яловичини та свинини
05 грудень 2021 14:05
488
0
М’ясні котлети з сиром – дуже популярна страва. Їх приготування займе небагато часу, а завдяки сиру вони матимуть неповторний смак і аромат. Ніжні курячі котлети Філе куряче - 400 г. Сир вершковий (або жирний сир) - 150 г. Сіль, перець чорний мелений - за смаком. Паприка солодка - 1 ст. л. Сухарі панірувальні - 4 ст. л. Куркума - 0,5 ч. л. Масло вершкове - 30 г (+ для обсмажування). Зелень - 1 ст. л. Олія для обсмажування. Приготування: Філе прокрутити через м'ясорубку, додати вершковий сир, сіль та перець. Добре перемішати і вибити фарш об стіл мокрими руками. Розм’якшене масло змішати із зеленню. Викласти його на плівку у вигляді брусочків і прибрати в морозилку на 15 хвилин. З фаршу сформувати котлету, в середині якої покласти шматочок масла з морозилки. Для панірування з'єднати паприку, куркуму та панірувальні сухарі, добре все перемішати. Прокачати котлети по паніровці й залишити на 10 хвилин. Після того ще раз прокачати по паніровці. Обсмажувати котлети в суміші масла та олії з усіх боків. Потім довести до готовності в розігрітій до 200°С духовці впродовж 10 хвилин, або в мікрохвильовці на пару хвилин. Котлети з сиром Інгредієнти: Яловичина - 300 г. Свинина - 300 г. Сир твердий - 300 г. Хліб білий - 150 г. Молоко - 0,5 ст.. Сіль, перець чорний мелений - за смаком. Борошно - 3-4 ст. л. Олія - за смаком. Приготування: М’ясо промити й нарізати на невеликі шматочки. Очистити ріпчасту цибулю і нарізати на чотири частини. З білого хліба зрізати скоринку і замочити м’якушку на декілька хвилин у молоці. Пропустити через м’ясорубку м'ясо, цибулю і розм’якшений хліб, додати сіль та спеції. Ретельно вимішати фарш, поки він не стане однорідним. Поділити сир на дві рівні частини. Одну нарізати невеликими кубиками і додати в фарш, усе перемішати. Другу частину сиру натерти на великій тертці. Мокрими руками брати трохи фаршу і робити з нього невеликий коржик. У середину нього покласти тертий сир, з'єднати краї фаршу і сформувати котлетку. Зліплені котлети обваляти у борошні. Обсмажити їх на розігрітій олії до рум'яної скоринки. Потім накрити сковорідку кришкою, зменшити вогонь і ще декілька хвилин тушкувати котлети. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|