Смачна випічка. Готуємо перекладний завиванець з двома начинками
01 грудень 2021 16:18
802
0
Пропонуємо вашій увазі перевірений рецепт завиванця з маковою та горіховою начинками. Такі завиванці зазвичай господині печуть перед Різдвом та Великоднем, але й у звичайний день вони добре смакують з молоком, чаєм та кавою. Завиванець перекладний Інгредієнти: Для тіста: 500 г борошна, 1 склянка молока, 50 г дріжджів, 100 г вершкового масла або маргарину, 2 жовтки, 150 г цукру, 1/2 ч. ложки солі, ванілін. Начинка горіхова: 200 г мелених горіхів, 100 г цукру, 2-З ст. ложки молока або кави з молоком, ванілін. Начинка макова: 100 г маку, 50 г цукру, 1 білок, 200 г варення або джем. Приготування: Розвести дріжджі у теплому молоці з 1 ст. ложкою цукру і дати їм побродити. Тоді вилити у посуд з борошном, додати розтоплений жир, розтерті з цукром жовтки, сіль, ванілін і замісити па сметані пухке тісто. Накрити і покласти його в тепле місце, щоб підійшло. З тіста розкачати круглий корж і смугами накладати на нього начинку – спочатку горіхову, потім макову, варення і так до половини коржа. Тоді тісто скрутити в рулет, покласти на лист, застелений промащеним папером, і покласти, щоб підійшло. Змастити його яйцем і пекти в гарячій духовці (210-220 °С) протягом години. Спечений завиванець, ще гарячим, посипати цукровою пудрою з ваніліном. Начинку приготувати так: горіхову – мелені горіхи і цукор розвести молоком або кавою до густоти сметани, додати ванілін; макову – мак запарити, розтерти, додати цукор, білок і вимішати; варення покласти на друшляк, щоб відділився сироп. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|