Турецька кухня. Смачний та поживний сочевичний суп
25 листопад 2021 14:11
566
0
Сочевичний суп – популярна та смачна страва. Його люблять готувати багато господинь, адже це повноцінне здорове харчування. Сочевиця – простий і доступний продукт, а найголовніше, вона дуже корисна завдяки білку та високому вмісту мікроелементів та вітамінів. Вона буває різних кольорів, але як показує практика, найпоширеніша - червона, тому що вона найшвидше готується. Сочевицю варто солити і приправляти в кінці приготування, інакше вона довго варитиметься. Готують суп на овочевому, м'ясному бульйоні чи воді. З додаванням різних овочів, пряних спецій та сухих трав, наприклад, м'яти, що зовсім не характерно для наших перших страв. Особливістю так само є те, що цю страву подають із часточкою лимона або додають сік у процесі приготування. В результаті виходить смачна, ніжна, і ситна страва. Деякі роблять його гострим, додаючи перець чилі, інші навпаки ніжним, додаючи вершки. Легкий сочевичний суп по-турецьки Інгредієнти: 1 скл зеленої сочевиці, 1 цибулина, 1 морквина, 1 стебло селери, 1 зубчик часнику, по 0,5 ч. л. куркуми й чорного перцю, оливкова олія, 2 ст. л. соку лимона, 1,5 л курячого бульйону. Приготування: Сочевицю промийте, залийте водою і дайте їй постояти близько години. У каструлі з товстими стінками розігрійте дві столові ложки оливкової олії й опустіть у неї порізаний пластинками часник. Тримайте каструлю на повільному вогні, постійно помішуючи її вміст. Щойно часник підрум’яниться і дасть аромат, обережно вийміть його з олії шумівкою. Покладіть у каструлю нарізані кубиками цибулю й селеру та натерту на грубій тертці моркву. Постійно помішуючи, обсмажуйте овочі на повільному вогні хвилин 5-7. Вони мають зарум’янитися, але не потемніти. Коли овочі будуть готові, злийте воду з сочевиці й викладіть її в каструлю. Додайте спеції, перемішайте та залийте киплячим курячим бульйоном. Доведіть суміш до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму й готуйте суп під кришкою 20 хвилин. Наприкінці варіння посоліть страву за смаком. А вже в тарілці заправте суп свіжою зеленню та соком лимона. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|