Готуємо з айвою курку, індичку або качку. Три оригінальні рецепти
22 листопад 2021 18:00
497
0
Айва – найближчий родич яблук і груш. Але, на відміну від цих фруктів, тверді плоди айви в сирому вигляді їсти неможливо. У вареному або запеченому вигляді кисла й тверда айва стає м’якою й солодкою. Айва – це не лише чудова випічка, цей цікавий фрукт прекрасно гармонує з м'ясом і, хоча, тут в неї роль другорядна, проте, все одно відчутна. М’ясо виходить запашним і соковитим, з фруктовим акцентом. Курятина з айвою Інгредієнти: 1-2 курячі філе, 2 ст. л. олії, 1 цибулина, 1-2 айви, 1/2 скл білого вина, води або бульйону, сіль і мелений перець за смаком. Приготування: Куряче м’ясо порізати невеликими шматочками, обсмажити в олії до легкої скоринки. Викласти в сотейник. У сковорідці, де обсмажувалася курка, підрум’янити нарізану цибулю і шматочки почищеної від шкірки айви. Додати їх у сотейник до курки. Посолити, поперчити, залити половиною склянки білого вина й бульйоном або водою, готувати на малому вогні до м’якості м’яса. Викласти на тарілку курку в соусі. Подавати із овочевим пюре і салатом зі свіжих овочів. Ніжки індички з айвою Інгредієнти: 1 кг ніжок індички, 300 г айви, 0,5 лимона, 1 помідор, 2 цибулини, пучок зелені, 2 ст. л. олії, 1 ст. л. меду, 2 ст. л. цукру, 0,5 ч. л. кориці, сіль за смаком. Приготування: Ніжки індички помити і порізати на порції. Айву помити, почистити і порізати на скибочки, а потім зварити з лимонним соком у невеликій кількості води до м’якості 15-20 хв. Цибулю дрібно порізати. Зелень подрібнити. Помідори пробланшувати, зняти шкірку і дрібно порізати або подрібнити блендером. У глибокій сковорідці в олії обсмажити цибулю, потім додати зелень і трохи обсмажити. Додати індичатину, обсмажити з усіх боків до рум’яної скоринки, налити води, щоб вона покрила м’ясо. Кип’ятити на сильному вогні 5 хвилин, посолити, зменшити вогонь і тушкувати під покришкою 30 хвилин. Наприкінці додати помідор і тушкувати ще 3-5 хв. Приготувати айвовий соус. У сковорідці розчинити трохи бульйону з індичатини з цукром, медом і корицею, довести до кипіння. У гарячий сироп викласти айву і, акуратно перевертаючи, просмажити з усіх боків 3-5 хвилин. Готове індиче м’ясо подавати з айвовим соусом. Качка, фарширована айвою Інгредієнти: 1,5 кг качки, 500 г айви, 2 ч. л. меду, чорний мелений перець і сіль за смаком. Приготування: Качку помити, почистити від залишків пір’я, обсушити паперовим рушником і в кількох місцях проколоти шкірку виделкою. Змішати мед, перець, сіль і натерти сумішшю качку всередині і зовні. Айву вимити, розрізати на скибочки і почистити від насіння і серцевини. Викласти частину айви всередину качки і закріпити зубочисткою або зашити. Ніжки і крильця качки зв’язати, щоб вони не пригоріли. Викласти фаршировану айвою качку у змащену маслом форму для випікання і запікати у розігрітій до 190 °С духовці приблизно годину. Коли у формі з’явиться багато качиного жиру, викласти в нього решту айви і періодично поливати качку жиром. Готову качку з айвою подавати гарячою із картопляним або рисовим гарніром або з овочами. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|