«Теріякі», «По-гавайські» або заливне. 3 перевірені рецепти приготування курячої грудки
18 листопад 2021 18:00
759
0
Куряча грудка чудово підходить для приготування гарячих страв, салатів, супів, пирогів та закусок. Вона ідеально поєднується з будь-якими видами овочів, грибами, рисом, сиром і навіть фруктами. Курятина «Теріякі» за 15 хвилин Інгредієнти: 300 г курячого філе, 40 мл меду, 50 мл соєвого соусу, 2 ст. л. яблучного оцту, 0,5 ч. л. порошку імбиру, 6 г часнику, 1 cт. л. крохмалю, сіль, перець за смаком, олія для обсмажування. Приготування: Вимийте куряче філе, обсушіть, зайва волога не потрібна. Куряче філе поріжте невеликими шматочками або довгими смужками. Змішайте в глибокій посудині мед, соєвий соус, часник, оцет, мелений імбир, крохмаль і чорний перець мелений. На двох столових ложках олії обсмажте на великому вогні шматочки курячого філе до золотистого кольору. В кінці смаження влийте суміш, постійно помішуючи, смажте. Подавайте курку з вареним рисом, овочами свіжими або вареними, посипавши кунжутом. Курятина по-гавайськи Інгредієнти: 300 г курячого філе, 1 ст. л. гірчиці середньої гостроти, 0,5 ст. л. солодкої гірчиці, 2 ст. л. меду, 2 ст. л. олії, 50 мл вершків, 0,5 банки кілець ананаса, 20 мл ананасового соку. Приготування: Натріть філе сіллю та перцем. Злегка обсмажте його на олії. Додайте мед та гірчицю і тушкуйте 2 хвилини. Полийте все вершками, перемішайте та доведіть до кипіння. Після цього налийте ананасовий сік і тушкуйте ще 5-7 хвилин. Подавайте курочку з рисом або локшиною. Заливне із курячого філе Інгредієнти: куряча грудка, сіль, перець, лавровий лист, морквина, цибулина, кілька зубців часнику, пачка швидкорозчинного желатину, яйця перепелині, овочі для декорування за смаком. Приготування: На одну курячу грудку (2 філе) знадобиться 1 літр води. Очищену моркву і цибулину опустіть у воду і варіть 10 хвилин, додайте сіль, лавровий лист, перець горошком, 2 зубчики. Доведіть воду до кипіння, опустіть куряче філе в окріп, зменшіть вогонь і варіть 5-7 хвилин. Вимкніть вогонь, а філе залиште в каструлі на 20 хвилин. Приготуйте овочі, які ви будете додавати в куряче заливне. Якщо ви будете використовувати консервований горошок або кукурудзу, викладіть їх у друшляк, щоб стекла вода. Вийміть курячу грудку з бульйону, а бульйон процідіть через два шари марлі. Розчиніть желатин у бульйоні, відповідно до інструкції (швидкорозчинний желатин розчиняється за 10-15 хвилин з розрахунку 1 столова ложка на 400 мл рідини). Куряче філе наріжте гострим ножем поперек волокон і викладіть на таріль. Між шматочків м’яса розкладіть овочі і залийте курячим бульйоном із розчиненим желатином. Дрібно наріжте куряче філе. У формочки або іншу порційний посуд викладіть овочі різнокольоровими шарами, чергуючи з дрібно нарізаним курячим філе. Кожен шар заливайте бульйоном із желатином і, щоб шари не перемішалися, дайте йому застигнути. На застигання кожного шару йде 10-15 хвилин у холодильнику. Перед подачею на стіл форму занурте на кілька секунд у гарячу воду і переверніть на порційну тарілку. Подавайте холодним. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|