Святковий салат з печінкою тріски. З оригінальні рецепти
18 листопад 2021 13:56
1 908
0
Салат з печінкою тріски – дуже смачна страва. Завдяки особливій консистенції цього продукту страва виходить дуже ніжною й цікавою. Існує декілька варіантів салату з печінки тріски. Часто роблять його з яйцем, морквою, сиром і майонезом. Інгредієнти викладають шарами, а потім ошатно прикрашають страву. Такий салат буде справжньою окрасою святкового столу. Салат з печінкою тріски з яйцем Інгредієнти: Печінка тріски - 80 г. Яйця - 4 шт. (2 - в салат, 2 – для прикрашання). Твердий сир - 100 г. Зелений горошок - 100 г. Петрушка - 7 г. Сіль - за смаком. Майонез - 40 г. Приготування: Спочатку необхідно зварити яйця круто. Залити їх холодною водою, щоб охололи й легше очищалися від шкаралупи. Печінку тріски вийняти з банки, обсушити на паперовому рушнику, щоб стекли надлишки олії, нарізати середніми шматочками. Петрушку помити, обсушити, дрібно порізати. Твердий сир подрібнити на великій тертці. 2 яйця очистити, порізати невеликими кубиками. З'єднати печінку тріски, нарізані яйця, зелений горошок і тертий сир. Трохи посолити, додати майонез. Перемішати. Сформувати салат за допомогою кулінарної форми або викласти у салатник. За бажанням можна прикрасити салат, вирізавши з 2 яєць квіточки – з білка чашечку, а всередину покласти жовток. Салат "Мімоза" з печінкою тріскии[/size Інгредієнти: Печінка тріски - 240 г. Цибуля - 80 г. Картопля - 200 г. Морква - 200 г. Яйця - 2 шт. Петрушка - 15 г. Майонез - 100 г. Сіль - за смаком. Перець - за смаком. Зелень для прикрашання - за смаком. Ікра червона для прикрашання - за смаком. Приготування: Яйця зварити круто. Картоплю та моркву також зварити до готовності (не очищаючи). Готові яйця та овочі охолодити. Картоплю нарізати маленькими кубиками, а моркву та яйця (білки і жовтки в окремі миски) – натерти на тертці. Печінку тріски викласти в миску, розім’яти за допомогою виделки. Цибулю очистити й дрібно нарізати. Петрушку подрібнити. Далі починаємо збирати салат. На дно салатника викласти картоплю, посипати її трохи сіллю та перцем, змастити майонезом (найкраще зробити з нього тонку сіточку). На картоплю викласти нарізані цибулю і зелень. Наступний шар – печінка тріски. Далі викласти натерту моркву, змастити майонезом. Потім йдуть білки та сіточка з майонезу. А завершальним шаром будуть жовтки. Залишилося лише прикрасити салат зеленню та червоною ікрою, прибрати його охолоджуватися на кілька годин у холодильник. Салат з печінки тріски в тарталетках Інгредієнти: Готові тарталетки - 160 г. Печінка тріски - 200 г. Солоні огірки - 100 г. Цибуля ріпчаста - 60 г. Яйця - 2 шт. Майонез - 5 г. Кріп - 5 г. Сіль - за смаком. Приготування: Печінку тріски разом із рідиною викласти в миску. Розім’яти печінку за допомогою виделки. Яйця відварити круто, потім перекласти в миску з холодною водою. Очистити яйця від шкаралупи, нарізати дрібними кубиками. Викласти в миску з печінкою. Солоні огірки також нарізати кубиками, але невеликими. Невелику цибулину нарізати кубиками. Кріп помити й дрібно порізати. Викласти цибулю та кріп у миску з іншими інгредієнтами. Посолити за смаком, додати трішки майонезу. Гарненько перемішати начинку, наповнити нею тарталетки. Одразу ж подавати їх на стіл. Звичайно ж, можна прикрасити страву свіжою зеленню. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|