5 перевірених рецептів тіста для домашніх пельменів
11 листопад 2021 18:16
1 141
0
Домашні пельмені, як і домашні вареники з кисломолочним сиром або картоплею — страви, які вимагають часу та зусиль, однак результат того вартий! Пельмені з курячим, яловичим або свинячим фаршем, із зеленню, з вершковим маслом та густою сметаною — що може бути смачніше? Існує багато рецептів тіста для пельменів. Найпопулярніший з них — це рецепт тіста на воді. Крім того, існують рецепти тіста на вершковому маслі, топленому маслі, на кефірі та на сметані. У цій статті ми підібрали рецепти — 5 способів, як приготувати тісто для пельменів, а також 5 ідей для начинки. До речі, як зробити смажені китайські пельмені цзяоцзи, можна дізнатися тут Тісто для пельменів на воді Тісто для пельменів має бути прісним, м'яким, пружним, при цьому не занадто липким. Щоб приготувати тісто для пельменів на воді, візьміть інгредієнти: Інгредієнти: 500 грамів борошна; 200 мілілітрів води; 0,5 чайної ложки солі; Приготування: Борошно просійте. Сіль розчиніть у воді. Воду влийте в борошно та почніть замішувати тісто — спочатку виделкою, потім руками. Сформуйте з тіста кулю, накрийте харчовою плівкою та відставте на 30 хвилин. Через півгодини тісто можна розкачувати та ліпити пельмені. Тісто для пельменів на кефірі Не складніше, ніж на воді, готується і тісто для пельменів на кефірі. Вам знадобляться інгредієнти: Інгредієнти: 500 грамів борошна; 200 грамів кефіру; 2 яйця; 1 чайна ложка солі з гіркою; Приготування: У миску насипте борошно. Зробіть в мисці поглиблення, вбийте яйця, додайте сіль та вилийте кефір. Вимішайте тісто — воно повинно вийти щільним й не прилипати до рук. Накрийте тісто мискою та відставте ненадовго — за той час, поки буде настоюватися тісто, якраз можна приготувати начинку. Тісто для пельменів з вершковим маслом Інгредієнти: 400–500 грамів борошна; 300 мілілітрів води; 50 грамів вершкового масла; 0,5 чайної ложки солі; 0,5 чайної ложки цукру. Приготування: Борошно просійте, додайте сіль та цукор, перемішайте. Воду закип'ятіть та покладіть у воду вершкове масло, щоб воно розтопилося. Воду з маслом потрошку, тоненькою цівкою, вилийте в миску з борошном, постійно помішуючи ложкою або віночком. Коли тісто охолоне, вимішайте його руками. Тісто має вийти м'яким, однорідним та не прилипати до рук. Коли тісто буде готове, накрийте його мискою та відставте на годину-півтори. Тісто для пельменів з топленим маслом Трохи по-іншому готують тісто для пельменів з топленим маслом. Інгредієнти: 700 грамів борошна; 2 яйця; 1,5 склянки теплої води; 1 чайна ложка солі; 1 столова ложка топленого масла. Приготування: У воду додайте сіль, яйця та масло. Борошно просійте у велику миску, в середині зробіть поглиблення та вилийте в поглиблення воду, постійно помішуйте. Коли тісто буде готове, накрийте його мискою або харчовою плівкою та залиште настоюватися приблизно годину. Тісто для пельменів на сметані Інгредієнти: 2 склянки борошна (кількість борошна залежить від жирності та консистенції сметани); 200 грамів сметани 20% жирності; 0,5 чайної ложки солі. Приготування: Три чверті борошна просійте в миску, додайте сіль. Додайте сметану та почніть замішувати тісто, поступово додаючи решту борошна. З тіста сформуйте кулю, накрийте харчовою плівкою та поставте в тепле місце приблизно на 20 хвилин. Через 20 хвилин тісто можна розкачувати та ліпити пельмені. Начинки для пельменів І, наостанок, ми підібрали кілька ідей, як та з чим можна приготувати начинку для пельменів: Начинка з курячого фаршу. На 400 грамів курячого фаршу візьміть одну невелику цибулину (цибулю подрібніть), трошки солі та чорного перцю. Інгредієнти перемішайте і, коли тісто буде готове, можна починати ліпити пельмені. Начинка зі свинячого та яловичого фаршу. Візьміть приблизно півкілограма фаршу (свинячий та яловичий фарш у співвідношенні один до одного), подрібніть одну цибулину, додайте сіль та перець за смаком. Сирна начинка для пельменів. Візьміть 400 грамів кисломолочного сиру, 100 грамів бринзи, пучок зелені (кріп, петрушка, кінза). Зелень подрібніть. Кисломолочний сир та бринзу пропустіть через м'ясорубку, додайте подрібнену зелень, посоліть та поперчіть. Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|