Алкогольні напої. Як зробити медовуху в домашніх умовах
05 листопад 2021 16:30
630
0
Сьогодні ми хочемо запропонувати вашій увазі рецепт домашньої медовухи. Нехай вас не лякає досить довгий список інгредієнтів. Повірте, все не так складно, як може здатися на перший погляд. Інгредієнти: Мед - 1,2 кг. Вода - 3,6 літри. Хміль - 6 гр. Мускатний горіх - 0,5 шт. Кориця - 0,5 ч. ложки. Цедра лимона - за смаком. Перець духмяний - 6 шт. Гвоздика - 4 шт. Імбир - 20 гр. Дріжджі винні - 1 ч. ложка. Приготування: Приготування медовухи почнемо з того, що розтопимо мед на водяній бані. У каструлю наливаємо теплу воду. У каструлю з водою додаємо розтоплений мед. Ретельно перемішуємо мед з водою до повного розчинення меду. Ставимо каструлю на плиту і доводимо розчин до кипіння. Як тільки-но вода з медом закипить, зменшуємо вогонь до мінімуму. Варимо воду з медом годину-півтори, періодично знімаючи з поверхні води піну. Всі прянощі, зазначені в рецепті кладемо в шматочок марлі та зав'язуємо у вузлик. Вузлик з прянощами відправляємо в каструлю з нашим напоєм. Якщо у вас википіло багато води, додайте воду до первісної позначки та дайте мішечку зі спеціями покипіти 30-40 хвилин. У чашку або склянку насипаємо чайну ложку винних дріжджів. Заливаємо дріжджі теплим медовим розчином. Перемішуємо і чекаємо, коли дріжджі повністю розчиняться в рідині. Медовий розчин переливаємо з каструлі в скляні банки. У банки з медовухою додаємо дріжджі. Ставимо медовуху під водяний затвор і прибираємо в темне місце на 4 тижні. Через 4 тижні медовуху проціджуємо за допомогою шланга, щоб не піднімати осад і переливаємо в посуд, в якому будемо зберігати. Напій зберігаємо в темному місці. Подаємо медовуху до столу злегка охолодженою. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|