Як приготувати ніжні тонкі млинці. На молоці, кефірі, ряжанці, йогурті, сметані
04 листопад 2021 13:24
792
0
Млинці з солодкою сирною начинкою, млинці з медом або варенням, млинці з фруктами або ягодами, млинці зі смаженою беконом та плавленим сиром — існує багато різної начинки, з якою можна приготувати смачні поживні млинці. Крім того, тонкі млинці можна приготувати за різними рецептами. Пропонуємо вашій увазі рецепти тонких млинців — як приготувати млинці на молоці, млинці на кефірі, млинці на ряжанці, млинці на питному йогурті та млинці на сметані. Тонкі млинці на молоці Інгредієнти: 500 мл молока; 2 склянки борошна (склянка на 200 мл) плюс 2 чайні ложки з гіркою; 1 столова ложка цукру; 1 чайна ложка солі; 3 яйця; 3 столові ложки рослинної олії для тіста; рослинна олія для смаження; вершкове масло — щоб змащувати готові млинці. Приготування: Яйця збийте з цукром та сіллю. Додайте половину молока, перемішайте. Потроху додавайте борошно, постійно помішуючи. Додайте решту молока і рослинну олію, ретельно перемішайте. Відставте тісто на 10–15 хвилин. Через 15 хвилин можна смажити млинці на сковороді з рослинною олією. Готові млинці змащуйте невеликою кількістю вершкового масла та складайте один на одного. Тонкі млинці на кефірі Інгредієнти: 2 склянки борошна; 2 склянки кефіру; 2 яйця; 1 склянка окропу; 100 грамів цукру (можна більше); 1 чайна ложка солі — якщо начинка для млинців буде солоною; 3 столові ложки рослинної олії для тіста; рослинна олія для смаження% сода — на кінчику ножа; дрібка ваніліну. Приготування: Яйця збийте з цукром (і сіллю, якщо у вашому рецепті є сіль). Додайте кефір, перемішайте. Додайте борошно, перемішайте — повинно вийти однорідне тісто без грудочок. В окріп додайте дрібку соди, вилийте воду з содою в тісто, перемішайте. Відставте тісто на 10 хвилин. Потім додайте в тісто рослинну олію, перемішайте. Млинці можна смажити. Тонкі млинці на ряжанці Інгредієнти: 0,5 літра ряжанки жирністю 2,5-3,2%; 2 великих яйця; 3-4 столові ложки цукру; дрібка солі; 1 чайна ложка пекарського порошку; 8 столових ложок пшеничного борошна; 3 столові ложки рослинної олії; 50 г вершкового масла (для того, щоб змастити готові млинці); склянка окропу. Приготування: У тарілці змішайте ряжанку, яйця, сіль і цукор. Додайте пшеничне борошно і пекарський порошок, розмішайте вінчиком — тісто повинно вийти досить густим, але без грудочок. Поступово влийте в тісто склянку окропу, постійно перемішуючи — так, щоб тісто стало рідким, після чого додайте в нього рослинне масло. Змастіть сковороду маслом і розігрійте її на середньому вогні. Тепер млинці можна смажити. В результаті повинно вийти приблизно 15 млинців. Подавати млинці можна як окремо, так і з різними добавками. Тонкі млинці на йогурті Інгредієнти: 2 склянки борошна; 2,5 склянки класичного йогурту або фруктового йогурту; 4 столові ложки цукру; 0,5 чайної ложки соди; 0,5 склянки рослинної олії; сіль — за смаком. Приготування: У мисці добре перемішайте йогурт, цукор, соду, сіль, рослинну олію. Додайте борошно, ретельно перемішайте — у вас повинно вийти однорідне тісто без грудочок. Підсмажте млинці на сковороді з рослинною олією. Тонкі млинці на сметані Інгредієнти: 2 склянки борошна; 2,5 склянки води; 2 яйця; 3 столові ложки сметани; 1 столова ложка цукру; 1 столова ложка рослинної олії; дрібка солі. Приготування: Яйця збийте з цукром, сіллю та сметаною. Додайте воду, збийте. Поступово додавайте борошно, постійно помішуючи — у вас повинно вийти рідке однорідне тісто (кількість борошна в рецепті може бути різною, оскільки сметана буває різної консистенції). Додайте в тісто рослинну олію. Відставте тісто, щоб воно настоялося. Підсмажте млинці на сковороді з рослинною олією. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|