Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Готуємо кільку домашнього засолу

Готуємо кільку домашнього засолу


Готуємо кільку домашнього засолу
Тільки уявіть собі скибочку чорного хліба, а на ній жирну, пряну кільку з цибулькою. Уявили?

От і я уявив, захлинувся слиною і побіг до магазину. А там, замість кільки продавали щось бліде та смердюче. Не ризикнувши купувати це "готовоє іздєліє", повернувся додому та почав шукати рецепт пряної кільки. Рецепт знайшовся і я запрошую вас приготувати кільку разом зі мною.

Нам знадобиться:
Килька – 500 гр
Оцет винний – 50 гр
Олія оливкова – 1 ст. л
Сіль морська – 1 ст. л
Лавровий лист – 2 шт
Перець духмяний – 5-6 шт
Спеції

Приготування:
Для того, щоб засолити кільку, необхідно підготувати спеції до маринаду. Я використовую в якості спецій і прянощів гвоздику, зерна коріандру, лавровий лист, запашний горошок і суміш перців.

У каструлю наливаємо 500 мл окропу і додаємо туди всі спеції, оливкову олію та сіль. Даємо розсолу закипіти. Оцет додаємо в саму останню чергу. Знімаємо розсол з вогню і даємо йому охолонути до кімнатної температури.

Кільку промиваємо і викладаємо у ємність. Заливаємо розсолом. Ставимо ємність в холодильник на 12 - 24 години, в залежності від уподобань.

Готову кільку чистимо, відриваємо голову і… Можна на омріяний бутерброд, або з картопелькою.

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: