Готуємо кільку домашнього засолу
14 жовтень 2015 00:26
3 804
0
 Тільки уявіть собі скибочку чорного хліба, а на ній жирну, пряну кільку з цибулькою. Уявили?
От і я уявив, захлинувся слиною і побіг до магазину. А там, замість кільки продавали щось бліде та смердюче. Не ризикнувши купувати це "готовоє іздєліє", повернувся додому та почав шукати рецепт пряної кільки. Рецепт знайшовся і я запрошую вас приготувати кільку разом зі мною.
Нам знадобиться: Килька – 500 гр Оцет винний – 50 гр Олія оливкова – 1 ст. л Сіль морська – 1 ст. л Лавровий лист – 2 шт Перець духмяний – 5-6 шт Спеції
Приготування: Для того, щоб засолити кільку, необхідно підготувати спеції до маринаду. Я використовую в якості спецій і прянощів гвоздику, зерна коріандру, лавровий лист, запашний горошок і суміш перців.
У каструлю наливаємо 500 мл окропу і додаємо туди всі спеції, оливкову олію та сіль. Даємо розсолу закипіти. Оцет додаємо в саму останню чергу. Знімаємо розсол з вогню і даємо йому охолонути до кімнатної температури.
Кільку промиваємо і викладаємо у ємність. Заливаємо розсолом. Ставимо ємність в холодильник на 12 - 24 години, в залежності від уподобань.
Готову кільку чистимо, відриваємо голову і… Можна на омріяний бутерброд, або з картопелькою.
|
|
|