Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » 5 рецептів м’ясних рулетів на будь-який смак

5 рецептів м’ясних рулетів на будь-який смак


5 рецептів м’ясних рулетів на будь-який смак

М'ясні рулети - страва, з якою можна експериментувати нескінченно, вибираючи будь-яку начинку та способи готування. Вони можуть бути приготовлені з великого цілого шматка м'яса, а можуть бути маленькі, порціонні.

Пропонуємо вашій увазі 5 рецептів м’ясних рулетів, які зможуть посісти гідне місце на вашому святковому столі.



М'ясний рулет із броколі

Інгредієнти:
Для соусу:
сіль,
2 зубчики часнику,
перець,
100 мл червоного вина,
50 мл рослинної олії.

Для рулету:
пучок кропу,
1 кг свинячої вирізки,
олія рослинна,
500 г капусти броколі,
200 г твердого сиру,
2 морквини,
500 г печериць,
3 різнобарвних болгарських перці.

Приготування:

У промитому м'ясі зробити гострим ножем глибокі вертикальні надрізи, але не до самого кінця. Розгорнути м'ясо у великий шар, відбити, підсолити і приправити перцем.

Очистити від плодоніжок і насіння всі три перці, а моркву промити і також почистити. Кожний стручок перцю розрізати на чотири частини. Те ж саме проробити з морквою.

Капусту броколі розібрати на суцвіття, пробланширувати у киплячій воді. Великі печериці розрізати пластинами, дрібні нарізати навпіл або залишити цілими. Натерти сир, а зелень кропу - порубати.

На підготовлений шар свинини покласти шарами гриби й овочі, посипаючи кожний шар кропом і сиром. Згорнути свинину в рулет, скріпити зубочистками, вимоченими в теплій воді, загорнути у фольгу.

Рулет укласти на лист, запікати одну годину, виставивши в духовці 180 градусів.

Поки свинина запікається, приготувати винний соус. Змішати здрібнений часник, вино, рослинну олію. Вийняти рулет, розгорнути фольгу й полити винним соусом, запікати в духовці ще тридцять хвилин. Готовий свинячий рулет нарізати шматочками і відразу подати на стіл.


М'ясні рулетики з сиром і паприкою

Інгредієнти:
Свинина - 500 г,
солодкий перець - 1 шт.,
сир твердий - 100-130 г,
сіль, мелений чорний перець.

Приготування:

Свинину вимити, обсушити. Нарізати свинину шарами. М'ясо гарно відбити, посолити й поперчити. Нарізати сир і перець довгими брусочками.
На шар м'яса покласти скибочки сиру і перцю. Згорнути м'ясний рулетик, щоб сир з перцем опинилися усередині й обмотати нитками. Згорнути таким чином усі відбиті шматочки м'яса.

На добре розігріту з рослинною олією сковороду викласти рулетики. Обсмажити їх з усіх боків до золотавої скоринки. Викласти рулети у форму для запікання. Довести до готовності в нагрітій до 180 градусів духовці 10-15 хвилин.


Рулетики з телятини з горіховою начинкою під вершковим соусом

Інгредієнти:
400 г філе телятини,
50 г волоських горіхів,
1 яєчний жовток,
250 мл вершків 20%,
100 г печериць,
30 г вершкового масла для смаження,
хмелі-сунелі, сіль, петрушка - за смаком.

Приготування:

Філе телятини нарізати поперек волокон шарами товщиною по 7 мм і злегка відбити. Підсмажені на сухій сковороді горіхи дрібно перемолоти, додати жовток, хмелі-сунелі, рубану петрушку і ретельно перемішати. Змазати начинкою м'ясо, трохи не доходячи до його країв, згорнути рулетики, закріпити дерев'яними зубочистками. Обсмажити в розігрітому вершковому маслі до рум'яної скоринки, викласти на тарілку, накрити.

У тій же сковороді обсмажити дрібно нарізані гриби 3-4 хвилини. Потім посолити, влити вершки і тушкувати на повільному вогні до загустіння. Потім викласти в соус рулетики, потушкувати 5-7 хвилин і подати до столу.


Котлети з рулету

Інгредієнти:
Фарш м'ясний - 450 г,
цибуля ріпчаста - 3 шт.,
яйце - 4 шт.,
борошно,
олія рослинна,
сіль, перець червоний пекучий.

Приготування:

Зварити 3 яйця, почистити і потерти на великій тертці. 2 цибулини дрібно порізати, посмажити до золотавого кольору на рослинній олії, покласти на паперову серветку й дати стекти зайвій олії. Змішати яйця і цибулю.

У фарш додати дрібно порізану цибулину, сіль і перець. Добре вимісити фарш. Розстелити харчову плівку і на ній розкласти фарш, а зверху фаршу розкласти підготовлену суміш з яйця із цибулею. За допомогою плівки згорнути рулет і відправити в морозилку. Дати йому підмерзнути і нарізати шматочками (котлетки).

Приготувати густий кляр з 1 яйця, борошна, солі та води. Вмочати котлетки в кляр і обсмажувати на розігрітій олії з двох боків.


Свинячий рулет по-баварськи

Інгредієнти:
Свинина зі шкуркою - 1 кг,
цибуля ріпчаста - 1 шт.,
морква - 1 шт.,
цибуля-порей - 1 шт.,
лавровий лист - 1 шт.,
крохмаль - 1 ч. л,
часник - 1 зубок,
чорний перець горошком - 5 шт.,
сіль, гвоздика, перець чорний мелений.

Приготування:

М'ясо посолити з усіх боків, покласти на глибокий лист шкуркою вниз, налити 250 мл води і поставити в духовку запікати при 225°с. Через 15 хвилин м'ясо перевернути, зробити надрізи й покласти в них гвоздику, залишити на 45 хвилин запікатися, час від часу верх поливати м'ясним соусом. Цибулю, моркву, порей порізати крупно, додати лавровий лист, перець і роздавлений часник. З'єднати з м'ясом і випікати ще 10 хвилин, не забуваючи поливати соусом.

Дістати м'ясо, соус процідити. Додати в нього крохмаль і добре розмішати, щоб не було грудочок, посолити, поперчити за смаком. При подачі м'ясо порізати на порції і полити гарячим соусом.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: