Смажена свинина з грибною підливою на сковороді
26 жовтень 2021 19:56
706
0
Ця страва сподобається поціновувачам гострої їжі. М'ясо за цим рецептом буде соковитим, м' яким, а підлива наповнена грибним ароматом. Інгредієнти: 500 г свинини; склянка пшеничного борошна + 3 ст.л окремо; сіль і чорний мелений перець за смаком; 3 ст.л оливкової олії; 2 ст.л вершкового масла; 400 г грибів (печериць); 1 маленька цибулина; 5 ч. л Вустерширського соусу (за бажанням); 3 зубчики часнику; 1 гілочка свіжого розмарину або 1 ч.л сушеного; 1,5 склянки м'ясного бульйону (або води); склянка сметани або грецького йогурту; 100 г шпинату; свіжа петрушка для прикраси. Приготування: М'ясо поріжте як на відбивні. Трохи посоліть і поперчіть. Окремо змішайте склянку пшеничного борошна з сіллю і чорним меленим перцем у широкій тарілці. Обваляйте кожен шматок свинини з двох сторін у борошні. На великій сковороді розігрійте 3 ст. л оливкової олії та 1 ст. л вершкового масла. Потім викладіть м’ясо і обсмажуйте з кожного боку по 3-5 хвилин до золотистого кольору. Перекладіть м'ясо на окрему тарілку. Печериці промийте, почистіть, поріжте. Цибулю почистіть і подрібніть. У тій самій сковорідці нагрійте 1 ст.л вершкового масла. Викладіть гриби і цибулю, за бажанням додайте кілька ложок Вустерширського соусу. Готуйте на середньому вогні 5 хвилин, періодично перемішуючи. Часник розчавіть та додайте до овочів. Додайте 3 ст. л пшеничного борошна і додайте розмарин. Додайте м'ясний бульйон (або просто воду), перемішайте. Протягом 5 хвилин рідина почне поступово густіти. Обережно додайте грецький йогурт або сметану. Перемішайте до однорідності. Додайте шпинат. Поверніть свинину у сковорідку, накрийте кришкою і тушкуйте ще 5 хвилин. Готову страву можна прикрасити гілочками петрушки. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|