Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Смажена свинина з грибною підливою на сковороді

Смажена свинина з грибною підливою на сковороді


Смажена свинина з грибною підливою на сковороді

Ця страва сподобається поціновувачам гострої їжі.

М'ясо за цим рецептом буде соковитим, м' яким, а підлива наповнена грибним ароматом.



Інгредієнти:
500 г свинини;
склянка пшеничного борошна + 3 ст.л окремо;
сіль і чорний мелений перець за смаком;
3 ст.л оливкової олії;
2 ст.л вершкового масла;
400 г грибів (печериць);
1 маленька цибулина;
5 ч. л Вустерширського соусу (за бажанням);
3 зубчики часнику;
1 гілочка свіжого розмарину або 1 ч.л сушеного;
1,5 склянки м'ясного бульйону (або води);
склянка сметани або грецького йогурту;
100 г шпинату;
свіжа петрушка для прикраси.

Приготування:

М'ясо поріжте як на відбивні. Трохи посоліть і поперчіть. Окремо змішайте склянку пшеничного борошна з сіллю і чорним меленим перцем у широкій тарілці. Обваляйте кожен шматок свинини з двох сторін у борошні.

На великій сковороді розігрійте 3 ст. л оливкової олії та 1 ст. л вершкового масла. Потім викладіть м’ясо і обсмажуйте з кожного боку по 3-5 хвилин до золотистого кольору. Перекладіть м'ясо на окрему тарілку.

Печериці промийте, почистіть, поріжте. Цибулю почистіть і подрібніть.

У тій самій сковорідці нагрійте 1 ст.л вершкового масла. Викладіть гриби і цибулю, за бажанням додайте кілька ложок Вустерширського соусу. Готуйте на середньому вогні 5 хвилин, періодично перемішуючи.

Часник розчавіть та додайте до овочів. Додайте 3 ст. л пшеничного борошна і додайте розмарин.

Додайте м'ясний бульйон (або просто воду), перемішайте. Протягом 5 хвилин рідина почне поступово густіти. Обережно додайте грецький йогурт або сметану. Перемішайте до однорідності. Додайте шпинат.

Поверніть свинину у сковорідку, накрийте кришкою і тушкуйте ще 5 хвилин.

Готову страву можна прикрасити гілочками петрушки.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: