Готуємо курку з карамелізованими яблуками. Просто і смачно
25 жовтень 2021 12:26
791
0
Якщо вам подобається курятина у поєднанні з карамелізованими фруктами – цей рецепт саме для вас. Повірте, така курочка приємно вас здивує з першого шматочка. Інгредієнти: 1 кг курки (стегенця, крила, філе), 1 ч. л. меленої кориці, 1 ч. л. солі, 1 ч. л. куркуми, дрібка білого перцю, дрібка карі та мускатного горіху, 50 мл оливкової олії, 2 цибулини, 3-4 зубки часнику, 200 мл курячого бульйону, 4 яблука, 30 г вершкового масла, 3 ст. л. меду. Приготування: Курку помити й нарізати порційними шматками. Змішати сіль, перець та спеції. Обкачати всі шматочки м'яса в отриманій суміші й відставте убік маринуватися. Нарізати цибулю кільцями, часник — дрібними шматочками. У сковорідці обсмажити шматочки курки на оливковій олії на сильному вогні до золотавої скоринки. Перекласти їх у чавунний казанок із товстими стінками. На жирі, в якому готувалася курка, обсмажити цибулю та часник. Викласти засмажку в казанок. Залити бульйоном та тушкувати на маленькому вогні протягом 10-15 хвилин. Тим часом карамелізувати яблука (краще взяти кисло-солодкі): почистити від серцевини (за бажанням можна зняти шкірку), нарізати шматочками. В сковорідці на повільному вогні розтопити вершкове масло. Додати мед. Викласти яблука й зробити великий вогонь. Добре перемішати їх із маслом і медом. Готувати доти, поки вони не стануть красивого світло-карамельного кольору. Готові яблука перекласти до курки. Потушкувати на повільному вогні під кришкою ще 10 хвилин. В якості гарніру чудово підійде картопляне пюре, рис, кус-кус або булгур. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|