Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Готуємо курку з карамелізованими яблуками. Просто і смачно

Готуємо курку з карамелізованими яблуками. Просто і смачно


Готуємо курку з карамелізованими яблуками. Просто і смачно

Якщо вам подобається курятина у поєднанні з карамелізованими фруктами – цей рецепт саме для вас.

Повірте, така курочка приємно вас здивує з першого шматочка.



Інгредієнти:
1 кг курки (стегенця, крила, філе),
1 ч. л. меленої кориці,
1 ч. л. солі,
1 ч. л. куркуми,
дрібка білого перцю,
дрібка карі та мускатного горіху,
50 мл оливкової олії,
2 цибулини,
3-4 зубки часнику,
200 мл курячого бульйону,
4 яблука,
30 г вершкового масла,
3 ст. л. меду.

Приготування:

Курку помити й нарізати порційними шматками. Змішати сіль, перець та спеції. Обкачати всі шматочки м'яса в отриманій суміші й відставте убік маринуватися.

Нарізати цибулю кільцями, часник — дрібними шматочками.

У сковорідці обсмажити шматочки курки на оливковій олії на сильному вогні до золотавої скоринки. Перекласти їх у чавунний казанок із товстими стінками.

На жирі, в якому готувалася курка, обсмажити цибулю та часник. Викласти засмажку в казанок.

Залити бульйоном та тушкувати на маленькому вогні протягом 10-15 хвилин.

Тим часом карамелізувати яблука (краще взяти кисло-солодкі): почистити від серцевини (за бажанням можна зняти шкірку), нарізати шматочками. В сковорідці на повільному вогні розтопити вершкове масло. Додати мед. Викласти яблука й зробити великий вогонь. Добре перемішати їх із маслом і медом. Готувати доти, поки вони не стануть красивого світло-карамельного кольору.

Готові яблука перекласти до курки. Потушкувати на повільному вогні під кришкою ще 10 хвилин.

В якості гарніру чудово підійде картопляне пюре, рис, кус-кус або булгур.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: