Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Готуємо смачні м’ясні рулетики з телятини та свинини. Три вдалі рецепти

Готуємо смачні м’ясні рулетики з телятини та свинини. Три вдалі рецепти


Готуємо смачні м’ясні рулетики з телятини та свинини. Три вдалі рецепти

М'ясні рулети завжди займають гідне місце на святкуваннях, радуючи всіх ніжним і соковитим смаком. Вони можуть бути приготовлені з великого цілого шматка м'яса, а можуть бути маленькі, порціонні.

Пропонуємо вам кілька варіантів, а ви вибирайте і пробуйте.



М'ясні рулетики з сиром і паприкою

Інгредієнти:
свинина - 500 г,
солодкий перець - 1 шт.,
сир твердий - 100-130 г,
сіль, мелений чорний перець.

Приготування:

Свинину вимити, обсушити. Нарізати свинину шарами. М'ясо гарно відбити, посолити й поперчити. Нарізати сир і перець довгими брусочками.

На шар м'яса покласти скибочки сиру і перцю. Згорнути м'ясний рулетик, щоб сир з перцем опинилися усередині й обмотати нитками. Згорнути таким чином усі відбиті шматочки м'яса.

На добре розігріту з рослинною олією сковороду викласти рулетики. Обсмажити їх з усіх боків до золотавої скоринки. Викласти рулети у форму для запікання. Довести до готовності в нагрітій до 180 градусів духовці 10-15 хвилин.


Рулетики з телятини з горіховою начинкою під вершковим соусом

Інгредієнти:
400 г філе телятини,
50 г волоських горіхів,
1 яєчний жовток,
250 мл вершків 20%,
100 г печериць,
30 г вершкового масла для смаження,
хмелі-сунелі, сіль, петрушка - за смаком.

Приготування:

Філе телятини нарізати поперек волокон шарами товщиною по 7 мм і злегка відбити. Підсмажені на сухій сковороді горіхи дрібно перемолоти, додати жовток, хмелі-сунелі, рубану петрушку і ретельно перемішати. Змазати начинкою м'ясо, трохи не доходячи до його країв, згорнути рулетики, закріпити дерев'яними зубочистками. Обсмажити в розігрітому вершковому маслі до рум'яної скоринки, викласти на тарілку, накрити.

У тій же сковороді обсмажити дрібно нарізані гриби 3-4 хвилини. Потім посолити, влити вершки і тушкувати на повільному вогні до загустіння. Потім викласти в соус рулетики, потушкувати 5-7 хвилин і подати до столу.


Свинячий рулет по-баварськи

Інгредієнти:
Свинина зі шкуркою - 1 кг,
цибуля ріпчаста - 1 шт.,
морква - 1 шт.,
цибуля-порей - 1 шт.,
лавровий лист - 1 шт.,
крохмаль - 1 ч. ложка,
часник - 1 зубок,
чорний перець горошком - 5 шт.,
сіль, гвоздика, перець чорний мелений.

Приготування:

М'ясо посолити з усіх боків, покласти на глибокий лист шкуркою вниз, налити 250 мл води і поставити в духовку запікати при 225°С. Через 15 хвилин м'ясо перевернути, зробити надрізи й покласти в них гвоздику, залишити на 45 хвилин запікатися, час від часу верх поливати м'ясним соусом. Цибулю, моркву, порей порізати крупно, додати лавровий лист, перець і роздавлений часник. З'єднати з м'ясом і випікати ще 10 хвилин, не забуваючи поливати соусом.

Дістати м'ясо, соус процідити. Додати в нього крохмаль і добре розмішати, щоб не було грудочок, посолити, поперчити за смаком. При подачі м'ясо порізати на порції і полити гарячим соусом.

Смачного!

До речі, ще кілька рецептів м’ясних рулетиків можна знайти тут.

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: