Медова курка по-турецьки. Рецепт із палацу султана
04 жовтень 2021 19:00
819
0
Цей рецепт медової курки згадується у турецькій кулінарній книзі 16 століття Поєднання різних смаків і текстур робить його унікальним. До медової курки у якості гарніру ідеально підійде рис. Медова курка по-турецьки Інгредієнти: Стегно куряче - 6 шт. Цибуля ріпчаста - 3 шт. Курага - 10 шт. Виноград (зелений) - 0,5 склянки. Кориця - 1 паличка. Мигдаль - 0,5 склянки. Мед - 1 ст. л. Вода - 0,5 скл. Сіль - 1 ч. л. Перець чорний (мелений) - 0,5 ч. л. Олія - 2 ст. л. Масло вершкове - 30 г. Приготування: Стегенця зачистити від зайвої шкіри та жиру, промити, просушити паперовим рушником. На сковороді розігріти олію та обсмажити курку з усіх боків до апетитної рум'яної скоринки. Додати досить крупно нарізану цибулю і обсмажити ще 2 хвилини. Додати вершкове масло. Додати мед та карамелізувати цибулю. Влити воду. Посолити, поперчити. Додати виноград, курагу, паличку кориці. Накрити сковороду кришкою і залишити блюдо тушкуватися на повільному вогні хвилин 20. За п'ять хвилин до готовності додати мигдаль. Можна довести страву до готовності в духовці під грилем для ще більш рум'яної скоринки. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|