Що приготувати з опеньків. Три рецепти смачних страв
30 вересень 2021 13:39
2 271
0
Опеньки найчастіше заготовляють на зиму, але з ними також можна приготувати багато смачних і ароматних страв. Наприклад, паштети, ікру, підливу або салати. Ці гриби можна знайти в лісі протягом всієї осені, а деякі можуть вижити навіть під снігом. У цій статті розповідаємо, як смачно приготувати опеньки та урізноманітнити повсякденний стіл. Опеньки в сметанному соусі Інгредієнти: 500 г опеньків; 40 г вершкового масла; 1 червона цибулина; 500 г сметани; 1 пучок кропу; сіль і перець — за смаком; рослинна олія. Приготування: Добре промийте гриби і недовго обсмажте їх на сухій сковороді. Подрібніть цибулю і обсмажте її на іншій сковороді з рослинною олією. З'єднайте гриби і цибулю, додайте вершкове масло, сіль, перець та добре перемішайте. Потім додайте сметану і дайте їй закипіти. Прогрійте суміш близько 1 хвилини. Зніміть з вогню і прикрасьте подрібненим кропом. Грибна ікра з опеньків Інгредієнти: 5 кг опеньків; 800 мл питної води; 200 г великої нейодованої солі; 500 г цибулі; 200 мл рослинної олії; На кожну півлітрову банку: 1-1,5 ст. л. яблучного оцту; 4 гілочки кропу; 4 гілочки петрушки. Приготування: Добре почистіть і промийте гриби. Перекладіть їх в каструлю, посоліть і залийте 800 мл води. Варіть на середньому вогні півгодини. Час від часу не забувайте знімати піну і перемішувати гриби. Вони повинні осісти на дно, а бульйон стати прозорим. Потім подрібніть гриби за допомогою м'ясорубки або комбайна. Наріжте цибулю кружечками і підсмажте на олії до золотистого кольору. Потім також їх подрібніть і додайте до грибів. Після цього за смаком додайте оцет і подрібнену зелень. Перемішайте і перекладіть масу в стерильні банки. Накрийте стерильними кришками і закатайте. Салат "Грибна поляна" з опеньками Інгредієнти: 4 картоплі; 4 моркви; 4 курячих яйця; 3 плавлених сири; 200 г варено-копченої курячої грудки; 4 маринованих огірка; 700 г маринованих опеньків; 250 г майонезу; 1 пучок кропу; 1 ст. л. рослинної олії; сіль і перець — за смаком. Приготування: Поставте на тарілку кільце для сервіровки і покроково заповнюйте шарами. Перший шар — відварена картопля. Змастіть майонезом і викладіть подрібнені огірки. Наступний шар — натерти на тертці відварене яйце. Знову змастіть майонезом. Потім викладіть терту моркву, після цього подрібнену курячу грудку і знову змастіть майонезом. Останній шар — тертий плавлений сир. Його також слід змастити майонезом. Посипте салат подрібненим кропом і відправте в холодильник на кілька годин. Потім акуратно зніміть кільце. Опеньки добре промийте, щоби прибрати різкий оцтовий смак. Викладіть їх на салат і подавайте до столу. Готово! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|