Консервуємо на зиму. Три рецепти маринованих кавунів
24 вересень 2021 16:30
716
0
Консервувати кавун можна багатьма способами. З його соковитої м'якоті можна робити варення, компоти, варити нардек – кавуновий мед. А можна замаринувати і закрити на зиму в банках. Для консервації необхідно вибирати стиглі, але не перезрілі плоди. Ідеально підходять кавуни середнього розміру – кілограмів 5-7. Надто великі ягоди можуть мати надлишок добрив. Мариновані кавуни в банках Інгредієнти: 2 кг кавуна; 3 ст.л. меду; 1 ст.л. цукру; 2,5 л води; 160 г оцту 9%; 1 ст.л. крупної солі. Приготування: Кавун ретельно помити, розрізати на трикутники разом з шкіркою. Насіння по можливості видалити. Щоб кавун було зручніше розфасувати по банкам, у кожного трикутника потрібно зрізати куточки на шкірці. Щільно викласти скибочки кавуна в стерилізовані банки. Залити окропом, дати постояти 10 хвилин, перелити воду в сотейник, а кавуни ще один раз залити гарячою водою. Знову вилити рідину в сотейник. Довести до кипіння на сильному вогні, всипати сіль і цукор, добре перемішати, щоб кристали розчинилися. Влити мед, перемішати, готувати на слабкому вогні 5 хвилин, в кінці додати оцет і зняти з плити. Залити шматочки кавуна в банках гарячим маринадом. Закрити металевими кришками, перевернути і накрити пледом. Дати повністю охолонути. Зберігати маринований кавун в темному прохолодному місці. Мариновані кавуни без стерилізації Інгредієнти: 2,5 кг кавунів; 1 л води; 60 мл оцту; 3 ст.л. цукру; 2 ст.л. солі; 5 шт. перцю горошком; 2 лаврові листки. Приготування: Банки промити теплою водою з содою. Потім поставити стерилізуватися будь-яким способом. Кавун нарізати на шматочки, які зручно буде розкладати по банках, сильно утрамбовувати не потрібно. Між шарами викласти перець і лавровий лист. Банки зі шматочками кавуна залити окропом, накрити простерилізованими кришками, і дати постояти в такому вигляді п'ять хвилин. Потім обережно злити воду в каструлю. Поставити на вогонь, в процесі варіння додати сіль з цукром, перемішати, варити маринад п'ять хвилин, в кінці влити оцет (можна використовувати лимонну кислоту). Ополоником розлити маринад по банках і відразу ж закатати кришками. Перевернути, укутати теплою ковдрою і дати охолонути в такому вигляді. Після чого відправити на зберігання. Консервовані кавуни Інгредієнти: 2 кг кавунів; 6 шт. перцю горошком; 15 г солі; 30 г цукру; 90 мл оцту; Приготування: Кавун ретельно помити під проточною водою, потім нарізати такими шматочками, які легко пройдуть крізь шийку банки. Чисту банку наповнити шматочками кавуна, залити окропом до самого горлечка, накрити кришкою і відставити на 15 хвилин. Злити воду в каструлю, відправити на вогонь, повторно довести до кипіння. Насипати в банку сіль і цукор, налити оцет і додати чорний перець горошком, залити окропом і закрити герметично. Струснути банку, щоб кристали цукру і солі швидше розчинилися, перевернути догори дном, укутати в плед і залишити на добу. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|