Німецька кухня. Готуємо Тюрингський пиріг з сливами
24 вересень 2021 14:29
534
0
Пропонуємо вашій увазі один з варіантів традиційного німецького пирога з області Тюрингія. Фрукти для начинки можуть бути різними, цього разу - сливи. Інгредієнти: Для тіста: 250 г борошна, 1 ч. л. сухих дріжджів, 50 г цукру, 4 ст. л. теплого молока, 1 яйце, 75 г м'якого масла або маргарину. Для начинки: 1 кг слив. Для заливання: 2 яйця, 75 г цукру, 125 мл вершків (20-30%), щіпка кориці. Для штрейзеля: 180 г борошна, 75 г цукру, 100 г холодного вершкового масла. Приготування: 1 ст. л. цукру і дріжджі розчинити в теплому молоці, миску накрити, поставити в тепле місце на 15 хвилин. З'єднати дріжджі з розм'якшеним вершковим маслом, яйцем і борошном, замісити тісто. Вимісити протягом 5-7 хвилин. Тісто покласти в чашку змазану маслом, затягнути плівкою і поставити в тепле місце на 30-50 хвилин - тісто повинно збільшитися в обсязі у 1,5-2 рази. Сливи промити, обсушити, розрізати на половинки, видалити кісточки. Тісто розкотати в коло товщиною 0,5-0,7 см, перекласти у форму для випічки, сформувати бортики висотою 3 см, викласти на тісто сливи “на ребро”. Поставити форму з тістом ще на 30 хвилин у тепле місце, на розстоювання. Духовку розігріти до 200 °С, випікати заготівлю зі сливами 15 хвилин на середньому рівні. Для заливання з'єднати яйця, цукор і вершки, злегка збити. Через 15 хв., вийняти форму з пирогом з духовки, залити заливанням і випікати ще 10 хвилин. Для штрейзеля в мисці змішати борошно і цукор, додати холодне масло порізане кубиками. Розтерти борошно з маслом руками до стану крихти. Рівномірно розподілити штрейзель поверх заливання, за 10 хвилин воно повинне злегка схопитися. Випікати пиріг на середньому рівні ще 20-25 хвилин, або до готовності. Заливання повинне стати щільним, штрейзель золотавого кольору. Готовий пиріг вийняти з форми і повністю остудити на решітці. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|