По-індійски, по-нормандськи, "Капрезе" та у медовому соусі. Чотири оригінальні рецепти смачної курочки
23 вересень 2021 18:52
540
0
Куряче м'ясо завжди є у продажу, причому, в широкому асортименті. Найчастіше ми його смажимо або тушкуємо. Але у світовій кулінарії є значно більше цікавих і різноманітних рецептів. Дійсно, їх варто спробувати. Головне, включити фантазію і налаштуватися на кулінарні експерименти. Курка по-індійски Інгредієнти: Куряче філе - 400 г. Цибуля - 2 шт. Вершкове масло - 3 ст. л. Помідор - 1 шт. Кориця мелена - 1 ч. л. Борошно - 1 ст. л. Йогурт - 3 ст. л. Спеції - за смаком. Приготування: Наріжте тонкими кільцями цибулю. Покладіть лук на сковороду, додайте вершкове масло, і нехай цибуля смажиться на середньому вогні до золотавого кольору. Дрібно наріжте курячого філе. Покладіть курятину на велику сковороду з 2 ст. л. розігрітого вершкового масла. Посоліть курку і посипте її 1 ч. ложкою меленої кориці. Обсмажуйте м'ясо декілька хвилин. Постійно помішуйте. Тепер додайте 1,5 ч. ложки пікантних спецій. Це можуть бути каррі, коріандр, імбир, чорний і червоний перець, гвоздика, кардамон, мускатний горіх т. і. М'ясо має бути гострим, як і всі індійські блюда. Наріжте кубиками помідор, і додайте сковороду. Тушкуйте все на середньому вогні 10 хвилин. Додайте ложку борошна і влийте йогурт без добавок. Гарненько перемішайте і продовжуйте тушкувати. Коли соус набуде світло-коричневого кольору, спробуйте страву. Якщо потрібно, додайте ще солі і спецій. Нагадаємо, страва має бути гострою, пікантною. Потім викладете курятину на блюдо, а згори покладіть кільця підсмаженої цибулі. Курка "Капрезе" Інгредієнти: Куряче філе - 0,5 кг. Помідори чері - 0,5 кг Оцет (яблучний або винний) - 1/4 скл. Часник 2-3 часточки. Сир - 100-150 г. Зелень базиліку або кінзи Цукор - 1 ч.л. Приготування: У великій сковороді розігрійте рослинну олію. Посоліть і поперчіть 0,5 кг курячих грудок. Покладіть їх на сковороду і обсмажуйте з обох боків. Коли грудки підрум'яняться і стануть м'якими, перекладете їх в миску. Тепер влийте в цю ж сковороду оцет. Додайте туди розчавлені часточки часнику і ложку цукрового піску. Прогрійте усе це впродовж 2-3 хвилин. Покладіть туди ж помідорчики, додайте сіль і перець. Коли вміст сковороди закипить, збавте нагрів. Нехай помідори тушкують 6-7 хвилин. Потім додайте туди 2 ст. ложки нашаткованої зелені базиліку або кінзи. Знову покладіть курячі грудки на цю ж сковороду. Додайте сир, це може бринза, сулугуні, адигейський сир. А краще всього, якщо це буде моцарела. Закрийте сковороду кришкою і тушкуйте курку, поки сир не розплавиться. Кожну грудку обкладіть помідорчиками чері, полийте соусом, що утворився і подавайте страву до столу. Курка по-нормандски Інгредієнти: Куряче філе - 4 шт. Цибуля (лук-шалот) - 3 шт. Коньяк - 1 скл. Печериці - 150 г. Яблуко -1 шт. Вершки - 250 г. Спеції - за смаком. Приготування: Дрібно наріжте цибулю. Покладіть його на розігріту сковороду з рослинною олією і обсмажте до напівпрозорого стану. Потім посолите і поперчите куряче філе і також покладете на сковороду з луком. Коли шматки філе підрум'яняться, влийте туди склянку коньяку або бренді. Додайте дрібно нарізані печериці і очищене яблуко, нарізане шматочками. Накрийте сковороду кришкою, і нехай все гаситься при слабкому нагріві приблизно година, поки не випарується соус. Потім влийте туди вершки і тушкуйте ще 15-20 хвилин. Подавайте гарячим. Курка у медовому соусі Інгредієнти: Для маринаду: 8 ст. ложок меду; 2 подрібнені часточки часнику; 1 склянка натурального апельсинового соку; 4 ст. ложки соєвого соусу; 1,5 ст. ложки імбиру, натертого на дрібній терці. Приготування: Змішайте інгредієнти для маринаду. Додайте 0,5 кг курки (будь-які частини, за бажанням). Посоліть, поперчіть і все ретельно перемішайте. Накрийте миску і поставте в холодильник на 1,5 години (можна і довше, на ніч). Вийміть замариновану курку з холодильника і знову перемішайте. Розігрійте духовку. Змастіть деко олією і викладете на нього шматки курячого м'яса. Запікайте блюдо близько 25 хвилин. Курка повинна стати м'якою і придбати апетитну рум'яну кірочку, на кшталт глазурі. Потім подавайте до столу. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|