Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » По-індійски, по-нормандськи, "Капрезе" та у медовому соусі. Чотири оригінальні рецепти смачної курочки

По-індійски, по-нормандськи, "Капрезе" та у медовому соусі. Чотири оригінальні рецепти смачної курочки


По-індійски, по-нормандськи, "Капрезе" та у медовому соусі. Чотири оригінальні рецепти смачної курочки

Куряче м'ясо завжди є у продажу, причому, в широкому асортименті. Найчастіше ми його смажимо або тушкуємо. Але у світовій кулінарії є значно більше цікавих і різноманітних рецептів.

Дійсно, їх варто спробувати. Головне, включити фантазію і налаштуватися на кулінарні експерименти.



Курка по-індійски

Інгредієнти:
Куряче філе - 400 г.
Цибуля - 2 шт.
Вершкове масло - 3 ст. л.
Помідор - 1 шт.
Кориця мелена - 1 ч. л.
Борошно - 1 ст. л.
Йогурт - 3 ст. л.
Спеції - за смаком.

Приготування:

Наріжте тонкими кільцями цибулю. Покладіть лук на сковороду, додайте вершкове масло, і нехай цибуля смажиться на середньому вогні до золотавого кольору.

Дрібно наріжте курячого філе.

Покладіть курятину на велику сковороду з 2 ст. л. розігрітого вершкового масла. Посоліть курку і посипте її 1 ч. ложкою меленої кориці. Обсмажуйте м'ясо декілька хвилин. Постійно помішуйте.

Тепер додайте 1,5 ч. ложки пікантних спецій. Це можуть бути каррі, коріандр, імбир, чорний і червоний перець, гвоздика, кардамон, мускатний горіх т. і. М'ясо має бути гострим, як і всі індійські блюда.

Наріжте кубиками помідор, і додайте сковороду. Тушкуйте все на середньому вогні 10 хвилин.

Додайте ложку борошна і влийте йогурт без добавок. Гарненько перемішайте і продовжуйте тушкувати. Коли соус набуде світло-коричневого кольору, спробуйте страву. Якщо потрібно, додайте ще солі і спецій. Нагадаємо, страва має бути гострою, пікантною.

Потім викладете курятину на блюдо, а згори покладіть кільця підсмаженої цибулі.


Курка "Капрезе"

Інгредієнти:
Куряче філе - 0,5 кг.
Помідори чері - 0,5 кг
Оцет (яблучний або винний) - 1/4 скл.
Часник 2-3 часточки.
Сир - 100-150 г.
Зелень базиліку або кінзи
Цукор - 1 ч.л.

Приготування:

У великій сковороді розігрійте рослинну олію. Посоліть і поперчіть 0,5 кг курячих грудок. Покладіть їх на сковороду і обсмажуйте з обох боків. Коли грудки підрум'яняться і стануть м'якими, перекладете їх в миску.

Тепер влийте в цю ж сковороду оцет. Додайте туди розчавлені часточки часнику і ложку цукрового піску. Прогрійте усе це впродовж 2-3 хвилин.

Покладіть туди ж помідорчики, додайте сіль і перець. Коли вміст сковороди закипить, збавте нагрів. Нехай помідори тушкують 6-7 хвилин. Потім додайте туди 2 ст. ложки нашаткованої зелені базиліку або кінзи.

Знову покладіть курячі грудки на цю ж сковороду. Додайте сир, це може бринза, сулугуні, адигейський сир. А краще всього, якщо це буде моцарела.

Закрийте сковороду кришкою і тушкуйте курку, поки сир не розплавиться.

Кожну грудку обкладіть помідорчиками чері, полийте соусом, що утворився і подавайте страву до столу.


Курка по-нормандски

Інгредієнти:
Куряче філе - 4 шт.
Цибуля (лук-шалот) - 3 шт.
Коньяк - 1 скл.
Печериці - 150 г.
Яблуко -1 шт.
Вершки - 250 г.
Спеції - за смаком.

Приготування:

Дрібно наріжте цибулю. Покладіть його на розігріту сковороду з рослинною олією і обсмажте до напівпрозорого стану. Потім посолите і поперчите куряче філе і також покладете на сковороду з луком.

Коли шматки філе підрум'яняться, влийте туди склянку коньяку або бренді. Додайте дрібно нарізані печериці і очищене яблуко, нарізане шматочками.

Накрийте сковороду кришкою, і нехай все гаситься при слабкому нагріві приблизно година, поки не випарується соус.

Потім влийте туди вершки і тушкуйте ще 15-20 хвилин.

Подавайте гарячим.


Курка у медовому соусі

Інгредієнти:
Для маринаду:
8 ст. ложок меду;
2 подрібнені часточки часнику;
1 склянка натурального апельсинового соку;
4 ст. ложки соєвого соусу;
1,5 ст. ложки імбиру, натертого на дрібній терці.

Приготування:

Змішайте інгредієнти для маринаду. Додайте 0,5 кг курки (будь-які частини, за бажанням). Посоліть, поперчіть і все ретельно перемішайте. Накрийте миску і поставте в холодильник на 1,5 години (можна і довше, на ніч).

Вийміть замариновану курку з холодильника і знову перемішайте.

Розігрійте духовку. Змастіть деко олією і викладете на нього шматки курячого м'яса.

Запікайте блюдо близько 25 хвилин. Курка повинна стати м'якою і придбати апетитну рум'яну кірочку, на кшталт глазурі. Потім подавайте до столу.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: