Готуємо смачне, м'яке та дуже шоколадне печиво "Трюфель"
05 лютий 2016 14:56
9 928
1
 Це печиво – справжня знахідка для тих, хто любить шоколадні солодощі. Воно дуже шоколадне, на смак трохи нагадує брауні. Хрустке зверху і м’яке в середині. Потріскані тістечка на столі виглядають дуже ефектно.
Інгредієнти: шоколад – 100 г. масло вершкове – 45 г. цукор – 60 г. борошно – 100 г. розпушувач тіста – 1/4 шт. пудра цукрова – 70 г. яйця курячі – 2 шт. есенція ванільна. Приготування:
На водяній бані розтоплюємо шоколад і масло, даємо цукор і помішуємо поки не розчиниться.
Знімаємо з водяної бані, додаємо яйця з ванільним ароматизатором і збиваємо міксером. Додаємо борошно із розпушувачем. Збиваємо до однорідного стану і ставимо на 1 годину в холодильник.
Коли ми дістанемо тісто, воно добре схопиться. Ліпимо кульки діаметром 2,5 сантиметри, обвалюємо їх щедро у цукровій пудрі і викладаємо на деко встелене пергаментом. Залишаємо між кульками відстань у 3 см.
Пекти 15 хв за температури 160 ℃. В процесі випічки на печиві утворяться красиві тріщинки.
Печиво досить довго залишається м'яким, особливо, якщо зберігати його у герметичному посуді.
|