Що приготувати на вечерю. Соте з курятини по-португальськи
16 вересень 2021 18:00
667
0
Курятина - це чудове м'ясо готується швидко і просто, а значить, відмінно підходить як для святкових, так і для буденних вечерь. Пропонуємо вашій увазі рецепт соте - в ньому курка спочатку обсмажується на сковорідці, а потім подається з томатним соусом, шматочками шампіньйонів та свіжою зеленню (базилік, петрушка, м'ята або інша за вашим вибором). Інгредієнти: 8 курячих стегон без шкіри та кісток, 1 велика цибулина, 350 г печериць, 2 банки по 400 г томатів у власному соку (можна замінити свіжими очищеними), 300 мл білого сухого вина, сіль за смаком, 1/2 ч. л. сухого базиліку, 1 зубочок часнику, свіжа нарубана зелень. Приготування: Кожне стегно розрізаємо на 2-3 шматочка. У сотейнику на середньому вогні розігріваємо 2 ст. л. рослинної олії. Солимо і перчимо шматочки курки, кладемо в сотейник і смажимо до готовності, близько 7 хвилин з кожного боку. Перекладаємо на тарілку і зберігаємо теплими. У сотейник кладемо дрібно нарубану цибулю і смажимо, помішуючи, близько 4-5 хвилин. Додаємо нарізані тонкими скибочками гриби і смажимо, помішуючи, ще 5 хвилин. Додаємо вино, розім'яті томати разом із соком, базилік і дрібно нарубаний часник. Уварюємо соус до легкого загустіння протягом приблизно 10 хвилин. Додаємо за смаком сіль і цукор. Подаємо шматочки курки з соусом. Посипаємо дрібно нарубаною зеленню. В якості гарніру чудово пасує рис або картопля. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|