Запікаємо качку зі сливами у духовці
15 вересень 2021 14:44
800
0
Слива чудово поєднується з вершковим сиром та, як не дивно, алкоголем (коньяком, ромом). Досить часто сливи додають під час приготування качки, або індички. Завдяки яскравому смаку і аромату навіть найпростіші рецепти зі сливи порадують і здивують вас! Качка зі сливами Качка - 2 кг, сливи - 350 г, чебрець - 5-6 гілочок, цукровий пісок - 1 ст. л., сіль, перець - за смаком, мед квітковий (без різкого запаху) - 2 ст. л., тверді яблука або сливи для запікання (за бажанням) - 4-6 шт. Приготування: Сливи вимити, розрізати на 2 частини, видалити кісточку і скласти в миску. Додати цукровий пісок і порвати чебрець. Перемішати. Качку вимити, обсушити. Видалити з качки зайвий жир. Зробити на спинці діагональні надрізи. Натерти качку сіллю і перцем усередині та зовні. Начинити качку сливою і заколоти зубочистками. Перекласти у форму для запікання. Обкласти навколо яблуками або сливами - за бажанням. Накрити фольгою і відправити запікатися в розігріту до 220 °С духовку на 2 години. Через 2 години відкрити духовку, зняти лист фольги, увімкнути верхній гриль хвилин на 7-10. Потім дістати качку, змазати зовні медом і відправити в духовку буквально на пару хвилин для глазурування скоринки. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|