Як приготувати піцу власноруч. Рецепти тіста та начинок
13 вересень 2021 13:51
695
0
Піца – улюблена страва і дорослих, і дітей, а готувати її можна всією сім’єю. Коли хочеться швидко, але смачно попоїсти, домашня піца може стати чудовим рішенням. Це й чудовий перекус, додаткова страва до обіду і улюблена їжа дітей. Дріжджове тісто для піци Інгредієнти: 7 г дріжджів (сухих або свіжих у співвідношенні 1:3), 1 ст. л. цукру, 250 мл теплої води, дрібка солі, 1 ст. л. оливкової олії, 350 г борошна. Приготування: Борошно всипати в миску гіркою, зробити усередині заглиблення. Всипати цукор. Додати дрібку солі. Влити оливкову олію. Влити воду. Дріжджі залити теплою водою (25 мл). Дати підійти і потім вилити в заглиблення. Замісити руками тісто. Викласти тісто для піци на стіл, посипаний борошном, і місити близько 5 хвилин. Потім покласти тісто в миску, накрити рушником і залишити на 30 хвилин, щоб воно збільшилось удвічі. Тісто для піци готове. Тісто для тонкої піци на молоці Інгредієнти: 2 скл. пшеничного борошна, 2 яйця, 1/2 скл. теплого молока, 2 ст.л. рослинної олії, 1 ч. л. солі. Приготування: Змішати в мисці борошно із сіллю. В окремому посуді змішати до однорідності яйця, молоко і олію. Поступово влити в борошно яєчно-молочну суміш. Борошно повинно повністю увібрати рідину, і має вийти однорідна липка маса. Вимішувати цю масу, періодично присипаючи борошном. Вийде м’яке, еластичне тісто. Скачати його в кулю, загорнути у вологий рушник і залишити на 15 хвилин. Піца «Сонце» Інгредієнти: 100 г бекону, 100 г фети (або моцарели), 1/3 червоної цибулі, 50 г маслин, 1 помідор, 80 г сиру твердого, сіль, перець, спеції – за смаком. Приготування: Замісити еластичне тісто, щоб не прилипало до рук. Накрити тісто і залишити в теплому місці на 1 годину. Воно має збільшитися удвічі. Бекон, помідор порізати на невеликі частини. Цибулю почистити, порізати півкільцями. Маслини порізати на 4 частини. Фету розкришити. Твердий сир натерти на крупній тертці. Готове тісто розділити на 2 однакові частини. Із кожної частини розкачати круглий коржик, діаметром 40-45 см. За допомогою ножа для піци зробити надрізи у вигляді сонечка, усередині і по боках піци. Викласти начинку, посолити, поперчити, посипати спеції. Кінці кожного трикутника защипнути поверх начинки. Залишити піцу на 10-15 хвилин. Змастити збитим жовтком. Випікати в попередньо розігрітій духовці за температури 180 градусів 20 хвилин. Піца «Маргарита» Інгредієнти: 450-600 г дріжджового тіста для піци, томатний соус – за смаком, 180 г моцарели, 50 г твердого сиру (можна пармезану), пучок свіжого базиліку 1 помідор. Приготування: Розігріти духовку до 240 °С, покласти всередину деко. Розкачати тісто на аркуші паперу в коло діаметром 35 см. Змастити корж томатним соусом, зверху викласти скибочки моцарели і перекласти корж разом із папером на нагріте деко. Покласти тоненькі скибочки помідора. Посипати піцу пармезаном, покласти у духовку і випікати 15-20 хвилин. Готову піцу посипати базиліком. Піца «Чотири сири» Інгредієнти: 1 ч. л. оливкової олії, 1 пучок базиліку, 50 г сиру з пліснявою, 50 г сиру моцарела, 50 г сиру пармезан, 50 г сиру твердого («Голландського»). Приготування: Замісити тісто, щоб не прилипало до рук. Залишити на годину, щоби підійшло. Після того розкачати тісто (хоча можна його просто розтягувати руками, як це роблять професійні піцейоло). Сформований корж для піци необхідно змастити оливковою олією (можна зробити соус з олії і томатної пасти). Зверху викласти сир із пліснявою. Потім додати моцарелу і твердий сир. Натерти зверху пармезан. Додати кілька листочків базиліку. Запікати в духовці 15-20 хвилин за 180-200 градусів. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|