Готуємо відкритий пиріг з помідорами
09 вересень 2021 14:40
789
0
Принадність і виняткова користь відкритого пирога - його універсальність і якість. Універсальність - тому що можна вибрати один рецепт і хоч щодня змінювати начинки. І щоразу буде виходити нова страва. А якість - тому що з відкритим пирогом важко помилитися. Пиріг з помідорами Інгредієнт: готове листкове тісто - 500 г, великий помідор - 6 шт., зелена цибуля - 1 пучок, базилік - 2 гілочки, часник - 2 зубочки, жирна сметана - 200 г, яйце - 2 шт., сіль, перець. Приготування: Помістити здрібнене листя базиліку і часник у ступку й розім'яти маточкою в однорідну масу. Вінчиком збити сметану з яйцями, додати пасту з базиліку і часнику. Приправити сіллю й перцем і добре перемішати. Помідори вимити й нарізати кружальцями товщиною приблизно 4 мм. Тісто розкотати у великий прямокутник. Викласти його в змазану маслом форму для випічки так, щоб були закриті дно й боки. Зайве тісто зрізати. Зробити на поверхні тіста часті проколи виделкою. Влити у форму яєчно-сметанну суміш. Зверху розкласти в довільному порядку нарізані помідори, приправити сіллю й перцем. Поставити в розігріту до 200 °С духовку на 20 хвилин. Зелену цибулю вимити й нарізати тонкими колечками. Посипати гарячий пиріг цибулею й дати охолонути. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|