Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Рецепт універсального сирного тіста та різні начинки для смачних пирогів та рулетів

Рецепт універсального сирного тіста та різні начинки для смачних пирогів та рулетів


Рецепт універсального сирного тіста та різні начинки для смачних пирогів та рулетів
Сир - це ідеальний компонент для тіста, адже його непомітне присутність робить пиріг ніжним на смак і дуже корисним. Адже у чистому вигляді цей кисломолочний продукт любить не кожен.

Пропонуємо рецепт універсального сирного тіста, яке можна використовувати з будь-якими начинками



Сирне тісто для пирога

Інгредієнти:

– Сир м'який - 300 грам
– Борошно пшеничне - 300 грам
– Цукор - 160 грам
– Вершкове масло - 300 грам

Приготування:

Всі складові рекомендується вийняти з холодильника заздалегідь, щоб вони досягли кімнатної температури для оптимального змішування.

Якщо сир занадто щільний і зернистий, проверніть його на м'ясорубці 1-2 рази.

Приступаємо до замішування тіста. Вершкове масло подрібнюємо на тертці і перетираємо з борошном в однорідну пухку крихту. Підсипаючи цукор і підмішуючи сир, з'єднуємо всі компоненти в тісто.

Довго місити його не доведеться, воно одразу стає однорідною податливою масою, яку загортають у харчову плівку і відправляють на 40 хвилин у холодне місце.

Поки тісто «відпочиває», займемося начинкою.

Начинки для сирного пирога

Пропонуємо зробити одну з перерахованих начинок для пирога:

Вишнева начинка

Для цього наповнення підготуйте:

– цукор - півсклянки
– желатин - 1 пакетик
– вишня - півкілограма
– вода - 5 десертних ложок
– ванілін за смаком

Вишні і цукор ставимо на повільний вогонь і доводимо до кипіння. Води додавати не треба, так як з ягід вийде багато соку. Желатин заливаємо холодною водою і залишаємо на чверть години.

Змішуємо набряклу масу желатину і ягід з соком, перемішуємо до повного розчинення. Начинку охолоджуємо до тих пір, поки вона почне злегка схоплюватися і застигати.

Основу пирога треба буде спекти, охолодити заздалегідь. Для цього розквчуємо тісто в 5 мм завтовшки і розкладемо на змащеній кулінарним жиром формі, зробивши кілька проколів за допомогою виделки.

Бажано викласти тісто так, щоб утворилися бортики по периметру, а зайві краї обрізати. Випікаємо виріб протягом 15-20 хвилин в розігрітій до 180-200 °С духовці.

У готовий охолоджений пиріг вливаємо желейну начинку і відправляємо в холодильник до повного застигання.

Полунична начинка

– Полуниця 500 грам (можна використовувати заморожені ягоди);
– крохмаль - 2 чайних ложки;
– цукор - 1 склянка;
– листочки м'яти для прикраси.

Поверхню розкаченого тіста посипаємо половиною зазначеного в інгредієнтах цукру і крохмалю.

Зверху викладаємо ягоди полуниці, посипаємо їх залишилися крохмалем і цукром.

Шматочок тіста, розкачуємо, щоб нарізати на смужки, якими покриємо начинку.

Змащуємо пиріг яєчним жовтком і ставимо в духовку на 30-35 хвилин при температурі 180-200 градусів.

Остиглий пиріг прикрашаємо м'ятними листочками.

Яблучна з корицею і бадьяном

– яблука - 1 кг
– цукор - 1 склянка
– кориця і бадьян за смаком

Кілограм яблук очищаємо і ріжемо часточками, вирізаючи серцевинки.

Склянку цукру з'єднуємо з меленою корицею і бадьяном.

Тісто - три чверті загальної кількості - розкачуємо на деко, попередньо змащуючи його рослинним маслом або жиром, а яблука викладаємо внапуск рівними рядами.

Яблука посипаємо цукром зі спеціями.

Пиріг перед випічкою оформляємо бортиками з боків. Залишок тіста розкачуємо тонким шаром і розрізаємо на смуги, якими покриємо верхній шар пирога.

Змащуємо верх і боки жовтком яйця і випікаємо пиріг до готовності при 200 °С, перевіряючи яблука на м'якість.

Сметанна заливка з консервованими абрикосами

Інгредієнти:

– сметана - 250 грам;
– ваніль;
– цукор - 5 столових ложок;
– два яйця + один білок;
– крохмаль - 1 столова ложка;
– абрикоси консервовані.

Збиваємо міксером всі компоненти, крім абрикосів.

Беремо гибоке деко та накриваємо його змащеним у жирі пекарським папером.

Далі викладаємо розкачане тонким (5-7 мм) шаром тісто і виливаємо на нього заливку. Другим шаром викладаємо абрикоси - по половинці, у ряд.

Тісто розгортаємо і розрізаємо на смужки (можна зробити це фігурним ножем для піци), якими покривають начинку.

Жовтком, який залишився, змащуємо поверхню тіста і бортики пирога. Випікаємо 35 хвилин при помірній температурі в розігрітій духовці.

Орієнтуємося на готовність тіста. Подавати цей пиріг треба той пиріг треба повністю остившім.

Тісто з сиру для рулетиків

За цим рецептом можна випікати яскраві і красиві рулетики, всі будуть просто в захваті. Посипте їх кольоровою кокосовою стружкою, краще яскравих кольорів.

Інгредієнти:
– сир (250 грам),
– цукор (100 грам),
– борошно (280 грам),
– розпушувач,
– яйце (1 шт),
– масло вершкове (50 грам).

Начинка:
кокосова стружка, цукор, кориця, олія.

Приготування:

Просіяти борошно і перемішати його з розпушувачем. Розтоплене вершкове масло перемішати з сиром і всипати борошно.

Яйце збиваємо з цукром, можна міксером. Змішуємо всі інгредієнти та замішуємо тісто. Після цього відправляємо його відпочивати на 30 хвилин в холодильнику.

Начинка:

Кокосову стружку напсипаємо у невелику піалку і розтираємо з трьома ложками цукру. Робочу поверхню посипаємо борошном і розкачуємо половину тіста у вигляді прямокутника. Змащуємо олією, викладаємо і розрівнюємо по всій поверхні начинку.

Згортаємо рулет та розрізаємо на шматочки товщиною десь 2 см.

Другу частину тіста розкачуємо так само, але в якості начинки беремо цукор змішаний з корицею.

Закриваємо деко пергаментним папером та викладаємо отримані рулетики.

Випікаємо у духовці за температури 180 °С приблизно 15-20 хвилин.

Якщо вам подобається більш солодке печиво, посипте готові рулетики цукровою пудрою.

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: