Рецепт універсального сирного тіста та різні начинки для смачних пирогів та рулетів
04 лютий 2016 14:07
9 636
0
 Сир - це ідеальний компонент для тіста, адже його непомітне присутність робить пиріг ніжним на смак і дуже корисним. Адже у чистому вигляді цей кисломолочний продукт любить не кожен.
Пропонуємо рецепт універсального сирного тіста, яке можна використовувати з будь-якими начинками
Сирне тісто для пирога
Інгредієнти:
– Сир м'який - 300 грам – Борошно пшеничне - 300 грам – Цукор - 160 грам – Вершкове масло - 300 грам
Приготування:
Всі складові рекомендується вийняти з холодильника заздалегідь, щоб вони досягли кімнатної температури для оптимального змішування.
Якщо сир занадто щільний і зернистий, проверніть його на м'ясорубці 1-2 рази.
Приступаємо до замішування тіста. Вершкове масло подрібнюємо на тертці і перетираємо з борошном в однорідну пухку крихту. Підсипаючи цукор і підмішуючи сир, з'єднуємо всі компоненти в тісто.
Довго місити його не доведеться, воно одразу стає однорідною податливою масою, яку загортають у харчову плівку і відправляють на 40 хвилин у холодне місце.
Поки тісто «відпочиває», займемося начинкою.
Начинки для сирного пирога
Пропонуємо зробити одну з перерахованих начинок для пирога:
Вишнева начинка
Для цього наповнення підготуйте:
– цукор - півсклянки – желатин - 1 пакетик – вишня - півкілограма – вода - 5 десертних ложок – ванілін за смаком
Вишні і цукор ставимо на повільний вогонь і доводимо до кипіння. Води додавати не треба, так як з ягід вийде багато соку. Желатин заливаємо холодною водою і залишаємо на чверть години.
Змішуємо набряклу масу желатину і ягід з соком, перемішуємо до повного розчинення. Начинку охолоджуємо до тих пір, поки вона почне злегка схоплюватися і застигати.
Основу пирога треба буде спекти, охолодити заздалегідь. Для цього розквчуємо тісто в 5 мм завтовшки і розкладемо на змащеній кулінарним жиром формі, зробивши кілька проколів за допомогою виделки.
Бажано викласти тісто так, щоб утворилися бортики по периметру, а зайві краї обрізати. Випікаємо виріб протягом 15-20 хвилин в розігрітій до 180-200 °С духовці.
У готовий охолоджений пиріг вливаємо желейну начинку і відправляємо в холодильник до повного застигання.
Полунична начинка
– Полуниця 500 грам (можна використовувати заморожені ягоди); – крохмаль - 2 чайних ложки; – цукор - 1 склянка; – листочки м'яти для прикраси.
Поверхню розкаченого тіста посипаємо половиною зазначеного в інгредієнтах цукру і крохмалю.
Зверху викладаємо ягоди полуниці, посипаємо їх залишилися крохмалем і цукром.
Шматочок тіста, розкачуємо, щоб нарізати на смужки, якими покриємо начинку.
Змащуємо пиріг яєчним жовтком і ставимо в духовку на 30-35 хвилин при температурі 180-200 градусів.
Остиглий пиріг прикрашаємо м'ятними листочками.
Яблучна з корицею і бадьяном
– яблука - 1 кг – цукор - 1 склянка – кориця і бадьян за смаком
Кілограм яблук очищаємо і ріжемо часточками, вирізаючи серцевинки.
Склянку цукру з'єднуємо з меленою корицею і бадьяном.
Тісто - три чверті загальної кількості - розкачуємо на деко, попередньо змащуючи його рослинним маслом або жиром, а яблука викладаємо внапуск рівними рядами.
Яблука посипаємо цукром зі спеціями.
Пиріг перед випічкою оформляємо бортиками з боків. Залишок тіста розкачуємо тонким шаром і розрізаємо на смуги, якими покриємо верхній шар пирога.
Змащуємо верх і боки жовтком яйця і випікаємо пиріг до готовності при 200 °С, перевіряючи яблука на м'якість.
Сметанна заливка з консервованими абрикосами
Інгредієнти:
– сметана - 250 грам; – ваніль; – цукор - 5 столових ложок; – два яйця + один білок; – крохмаль - 1 столова ложка; – абрикоси консервовані.
Збиваємо міксером всі компоненти, крім абрикосів.
Беремо гибоке деко та накриваємо його змащеним у жирі пекарським папером.
Далі викладаємо розкачане тонким (5-7 мм) шаром тісто і виливаємо на нього заливку. Другим шаром викладаємо абрикоси - по половинці, у ряд.
Тісто розгортаємо і розрізаємо на смужки (можна зробити це фігурним ножем для піци), якими покривають начинку.
Жовтком, який залишився, змащуємо поверхню тіста і бортики пирога. Випікаємо 35 хвилин при помірній температурі в розігрітій духовці.
Орієнтуємося на готовність тіста. Подавати цей пиріг треба той пиріг треба повністю остившім.
Тісто з сиру для рулетиків
За цим рецептом можна випікати яскраві і красиві рулетики, всі будуть просто в захваті. Посипте їх кольоровою кокосовою стружкою, краще яскравих кольорів.
Інгредієнти: – сир (250 грам), – цукор (100 грам), – борошно (280 грам), – розпушувач, – яйце (1 шт), – масло вершкове (50 грам).
Начинка: кокосова стружка, цукор, кориця, олія.
Приготування:
Просіяти борошно і перемішати його з розпушувачем. Розтоплене вершкове масло перемішати з сиром і всипати борошно.
Яйце збиваємо з цукром, можна міксером. Змішуємо всі інгредієнти та замішуємо тісто. Після цього відправляємо його відпочивати на 30 хвилин в холодильнику.
Начинка:
Кокосову стружку напсипаємо у невелику піалку і розтираємо з трьома ложками цукру. Робочу поверхню посипаємо борошном і розкачуємо половину тіста у вигляді прямокутника. Змащуємо олією, викладаємо і розрівнюємо по всій поверхні начинку.
Згортаємо рулет та розрізаємо на шматочки товщиною десь 2 см.
Другу частину тіста розкачуємо так само, але в якості начинки беремо цукор змішаний з корицею.
Закриваємо деко пергаментним папером та викладаємо отримані рулетики.
Випікаємо у духовці за температури 180 °С приблизно 15-20 хвилин.
Якщо вам подобається більш солодке печиво, посипте готові рулетики цукровою пудрою.
|