Японська кухня. Темпура з курятини, з креветок та з овочів
08 вересень 2021 19:00
428
0
Темпура вважається популярною японською стравою. Її готують з безлічі продуктів. Одним з найпопулярніших є ебі-темпура, яка готується зі свіжих креветок. Також в клярі готують овочі (найчастіше це спаржа, солодкий перець, цвітна капуста), солодкі фрукти, рибу, інші морепродукти, рідше — м'ясо. В Японії темпура зазвичай подається з гарніром із натертого соломкою редису дайкон та водоростей, а також із соєвим соусом та васабі. Для приготування кляру потрібне борошно, яєчний жовток і холодна вода. Всі інгредієнти повинні бути однакової температури, щоб у клярі вийшла однорідна консистенція. Для обсмажування краще використовувати фритюрницю, каструлю або сковороду з високими бортами. Потім по черзі опускайте в олію овочі, морепродукти або м'ясо. Процес приготування зовсім не складний, а результат приємно порадує. Темпура з курячого філе Інгредієнти: 700 г курячої грудки; 1 ч. л. цукру; 2 ч. л. натертого імбиру; 2 зуб. часнику; щіпка гострого червоного перцю; 3 ч. л. соєвого соусу; 2 ст. л. лимонного соку; 1 ст. л. кунжутної олії для обсмажування; 3 яйця; 100 мл молока; 40 г льоду; 2 ст. л. пшеничного борошна; 1 ст. л. рисового борошна; 40-50 г темпурної панірувальної суміші. Приготування: Промийте, просушіть і наріжте на шматочки куряче філе. Маринад: змішайте соєвий соус, цукор, лимонний сік, імбир, гострий червоний перець, дрібку солі, тертий часник. Замаринуйте м'ясо і залиште за кімнатної температури на 30-40 хв. Тим часом приготуйте кляр: збийте молоко з яйцями і додайте борошно. Добре перемішайте, щоб не було грудочок. Обмокніть філе в клярі, а потім в панірувальні суміші і обсмажте в кунжутній олії на середньому вогні до готовності. Подавайте з зеленим листям салату. Темпура з овочів Інгредієнти: 1 баклажан; 1 солодка картопля; 2 кабачка; 2-3 стебла молодої цибулі; 3 ст. л. соєвого соусу; 2 ч. л. кленового сиропу; 1 ч. л. рисового оцту; 1/2 склянки крижаної води; 1/2 ч. л. соди; 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю; 3 ст. л. рисового борошна; 2 ст. л. пшеничного борошна; 300 мл кунжутної олії для фритюру. Приготування: Наріжте овочі. Змішайте рисове борошно, крохмаль і соду. Окремо перемішайте соєвий соус, крижану газовану воду, кленовий сироп і рисовий оцет. Потім поступово додайте суміш із крохмалю та рисового борошна і замісити рідке тісто, як на млинці. Розігрійте олію для смаження до 170-180 градусів. Обмокніть овочі в пшеничній муці, а потім – в темпурному тісто. Потім відправте овочі в киплячу олію на 3 хвилини. Викладіть на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир. Подавайте з улюбленим соусом. Темпура з креветок Інгредієнти: 400 г очищених креветок. 1 яйце. 1 склянку крижаної води. 2 ст. л. кукурудзяного борошна. 1 ст. л. пшеничного борошна. 1 часточка лимона. 300 мл кунжутної олії. щіпка гострого червоного перцю. соєвий соус – для подачі. Приготування: З'єднайте крижану воду зі збитим яйцем, додаючи кукурудзяне і пшеничне борошно до консистенції рідкої сметани. Добре перемішайте, щоб не утворилися грудочки. Додайте гострий перець. Обмокніть креветки в темпурний кляр і відправте в киплячу олію на 4 хвилини. Перекладіть на паперовий рушник, щоби стік зайвий жир. Прикрасьте шматочком лимона і подавайте до столу. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|