Консервуємо на зиму. Помідори половинками по-фінськи
02 вересень 2021 17:22
891
0
Якщо ви любите мариновані помідори і вже перепробували всі рецепт, а все рівно хочеться чогось нового, тоді пропонуємо рецепт помідорів по-фінськи. Попри екзотичну назву, це дуже простий у приготуванні і надзвичайно смачний рецепт маринованих помідорів часточками з цибулею. Інгредієнти: Помідори – 2 кг. Цибуля – 0,5 кг. Маринад: Вода – 2 л. Сіль 2 ст. л. Цукор 3 ст. л. Оцет – 100 мл. Приготування: Помити і простерилізувати півлітрові банки. Для кількості помідорів, яка вказана у рецепті, вам знадобиться 7 півлітрових банок. Простерилізуйте банки. Найпростіший спосіб – поставте чисті банки на 15 хв до гарячої духовки. Почистьте цибулю і наріжте її кружальцями. Киньте у друшляк і ошпарте кип’ятком – так вдасться позбутися гіркоти і різкого запаху. Помідори помийте і наріжте половинками, якщо вони невеликі, або ж на четвертинки, якщо помідори більші. Викладіть на дно банок половину усієї цибулі. Потім щільно накладіть помідорів. Зверху знову шар цибулі. Готуємо маринад. Закип’ятіть воду, додайте сіль, цукор, оцет. Перемішайте і розлийте по банках з помідорами. Прикрийте кришками. Поставте банки у широку каструлю. Залийте водою так, щоб вона покривала більшу частину банки. Доведіть до кипіння і стерилізуйте так 5 хв. Після чого закатуйте або закручуйте кришки. Перевертаєте банки на кришку, щоб перевірити герметичність конструкції, та залишаєте так остигати. Зберігати у прохолодному місці. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|