Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Англійська кухня. Смачний та поживний вівчарський пиріг

Англійська кухня. Смачний та поживний вівчарський пиріг


Англійська кухня. Смачний та поживний вівчарський пиріг

Вівчарський пиріг - традиційна страва британської кухні, являє собою насичену, смачну, ароматну запіканку з м'яса і картопляного пюре.

Ця повсякденна страва зажила великої популярності у населення Британії та у її колишніх колоніях. Ця ситна, пряна, ароматна страва цілком гідно посіла своє місце і на святковому столі, особливо холодними осінніми або зимовими вечорами.



У ранніх кулінарних книгах описувався рецепт приготування цієї страви із залишків смаженого м'яса будь-якого виду і картопляного пюре. Однак справжній вівчарський пиріг робиться тільки з баранини або ягнятини, оскільки англійське слово "shepherd" позначає вівчаря, який пасе саме овець.

Інгредієнти:
1 ст. л. оливкової олії,
нарізана цибулина,
нарізана морквина,
2 нарізані стебла селери,
500 г фаршу з баранини,
2 ст. л. борошна,
500 мл м’ясного бульйону,
лавровий лист,
1 ст. л. вустерського соусу,
1 ст. л. томатної пасти,
сіль, перець за смаком,
800 г картоплі,
40 г вершкового масла,
125 мл молока,
25 г вершкового масла.

Приготування:

Нагрійте олію у великій сковорідці на середньому вогні. Додайте цибулю, моркву і селеру і готуйте, помішуючи, протягом 5 хвилин або до м’якості. Додайте фарш і готуйте, помішуючи, 5 хвилин. Додайте борошно і готуйте, помішуючи, 2 хвилини. Влийте бульйон, додайте лавровий лист, вустерський соус і томатну пасту. Доведіть до кипіння.

Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть, помішуючи, 30 хвилин або доки соус не загусне. Приправте сіллю і перцем.

Зваріть картоплю у підсоленому окропі (15 хвилин). Злийте рідину. Додайте масло і розімніть у пюре, влийте молоко і перемішайте дерев’яною ложкою. Посоліть і поперчіть.

Розігрійте духовку до 200 °C. Викладіть фарш у жароміцну форму, зверху викладіть картопляне пюре. Зверху розкладіть шматочки вершкового масла.

Випікайте в попередньо розігрітій духовці 20 хвилин або до золотисто-коричневого кольору. Подавайте відразу ж.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: