Три рецепти смачного та корисного овочевого рагу
31 серпень 2021 12:59
673
0
Овочеве рагу можна подавати як основну страву, так і в якості гарніру. Ви можете поєднувати його з рибою, м'ясом або навіть грибами. Щоб ваше рагу вийшло ідеальним, пропонуємо дотримуватися таких порад: - Намагайтеся нарізати овочі однаковими шматочками, щоб вони рівномірно обсмажились. - Всі овочі можна окремо відварити або посмажити, а потім змішати інгредієнти і довести рагу до готовності. Або ж зробити засмажку і поступово додавати інгредієнти. У першому випадку овочі краще тримають форму. Якщо ви готуєте рагу за другим способом, намагайтеся додавати овочі в правильній послідовності, щоб страва не перетворилася в однорідну масу. Щоб уникнути цього, спочатку додайте тверді овочі (гарбуз, картоплю, перець), а потім м'які (зелень, помідори, горошок). - У процесі приготування рагу підлийте трохи бульйону або води, щоб ваша страва не підгоріла. - Щоб ваша страва була ароматною, додайте приправи в середині або кінці готування. Таким чином смак і запах приправ не змінитися під час приготування рагу. Овочеве рагу з картоплею, цвітною капустою, шпинатом і нутом Інгредієнти: 1 качан цвітної капусти; 800 г картоплі; 1 зелений перець чилі; 2 зуб. часнику; 1 цибулина; 2 ст. л. вершкового масла; 2 ст. л. оливкової олії; 1 ч. л. куркуми; 1 ч. л. приправи карі; 1 ч. л. меленого коріандру; 1 ч. л. меленого імбиру; 1 ч. л. насіння гірчиці; 350 г відвареного або консервованого нуту; 250 г шпинату; сіль – за смаком. Приготування: Цвітну капусту розберіть на суцвіття і відваріть протягом 5 хвилин в підсоленій киплячій воді. Після чого відкиньте на друшляк і залиште 150 мл рідини, в якій варилася капуста. Очистіть і наріжте картоплю на рівні і великі шматочки. Потім варіть протягом 10 хвилин в підсоленій киплячій воді. Чилі і часник наріжте тонкими кружальцями, а цибулю – півкільцями. Розігрійте на сковороді вершкове масло і оливкову олію. Обсмажте чилі, часник і цибулю на слабкому вогні до м'якості. Додайте коріандр, куркуму, імбир, гірчицю, сіль і карі. Ретельно перемішайте і готовте ще кілька хвилин. Потім додайте картоплю, капусту і влийте воду, яку залишили після капусти. Тушкуйте протягом 10 хвилин, після чого додайте шпинат і нут. Готуйте, поки зелень не стане м'якою. Овочеве рагу c селерою, помідорами і квасолею Інгредієнти: 1 цибулина; 2 корні селери; 1 червоний болгарський перець; 2 зуб. часнику; 600 г помідорів; 4 ст. л. оливкової олії; 300 г стручкової квасолі; кілька гілочок петрушки і кропу; 1/2 ч. л. сушеного чебрецю; сіль і перець – за смаком. Приготування: Очистіть перець від насіння і наріжте його тонкими смужками. Селеру наріжте великими дольками, а цибулю – півкільцями. Помідори опустіть в окріп і перекладіть в холодну воду. Очистіть їх від шкірки. Після чого розріжте на частини, видаліть насіння і наріжте тонкими смужками. Обсмажте часник і цибулю на розігрітій олії. Додайте селеру, перець, квасолю і тушкуйте протягом 2-3 хвилини. Влийте невелику кількість води і готуйте ще 10 хвилин під накритою кришкою. Додайте подрібнену зелень, помідори, чебрець, сіль і перець. Добре перемішайте і готуйте ще 15 хвилин, періодично помішуючи. Овочеве рагу з баклажанами, кабачками і помідорами Інгредієнти: 2 кабачки; 2 баклажани; 4 помідори; 2 солодких перці; 1 морквина; 1 цибулина; 300 г сметани; 1 ст. л. куркуми; 1 гол. часнику; зелень – за смаком. Приготування: Наріжте півкільцями баклажани і кабачки. Замочіть їх у підсоленій гарячій воді. Тим часом на крупній тертці натріть моркву і наріжте півкільцями помідори і цибулю. Перекладіть все в каструлю, додайте сметану і влийте половину склянки води. Поставте тушкуватися, а коли рагу закипить – посоліть, поперчіть, додайте часник, куркуму та інші спеції за смаком. В кінці готування додайте подрібнену зелень. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|