Господині на замітку. 10 хитрощів для смачної випічки
16 серпень 2021 12:48
1 181
0
Найголовніше правило для будь-якої господині – до тіста важливо підходити з гарним настроєм. А крім позитивного настрою важливо, щоб при приготуванні дотримувалися прості правила. - на кухні не повинно бути протягів – з-за них дріжджове тісто може не піднятися, а на поверхні випічки утворюється тверда скоринка; - борошно потрібно просіяти через густе сито – це наситить борошно киснем, тісто вийде повітряним та пишним; - змастіть поверхню, на якій буде розкачуватися тісто, олією, тісто не буде прилипати - перш, ніж ставити тісто в духовку, її потрібно гарненько розігріти. Поради: 1. Пісочне тісто потрібно «витримати» в холоді після замішування 30-60 хвилин. 2. У тісто для бісквітів додайте ложку крохмалю, випікайте бісквіт відразу після замішування, не відкладаючи. 3. Щоб випічка з родзинками була пишною і не осіла, додаючи родзинки в тісто, попередньо обкатайте їх в борошні. 4. Пісочне тісто буде більш розсипчастим і ніжним, а пироги і домашнє печиво смачнішими, якщо додати в нього ложку майонезу. 5. Перед випіканням пирогів, тістечок, булочок з листкового тіста, поверхню проколюйте виделкою, щоб при запіканні був вихід для пари. 6. Щоб дріжджове тісто добре піднялося, всі продукти при замішуванні повинні бути теплими. 7. Для дріжджового тіста: сухі дріжджі кладуть безпосередньо в борошно при замішуванні, а з пресованих – спочатку потрібно приготувати опару, трохи почекати, а потім замішувати тісто. 8. При приготуванні яблучного пирога, яблука присипайте крохмалем – так вони збережуть форму. 9. Будь-яка випічка буде більш ароматною, рум’яною, з гарною золотистою скоринкою, якщо змастити її збитим яйцем. 10. Не виймайте деко з випічкою з духовки відразу, відкрийте дверцята духовки, вимкніть її і дайте булочкам чи пирогу деякий час «відпочити» в духовці до охолодження. [b]Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram[/b |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|