Як приготувати м’ясні тефтелі. Прості рецепти смачної страви
12 серпень 2021 13:42
1 797
0
Годі й шукати кращої альтернативи котлетам, ніж апетитні тефтелі. Вони досить соковиті, ніжні та смакуватимуть як дорослим, так і маленьким діткам. Ця страва універсальне ще тим, що її можна подавати майже з будь-якими гарнірами – за смаком. Класичні м'ясні тефтелі під грибним соусом Інгредієнти: білий хліб – 50 г; фарш яловичий – 250 г; фарш свинячий – 250 г; яйця – 1 шт.; свіжа зелень (петрушка, кріп) – на смак; рослинна олія – 50 мл; цибулина – 1 шт. Для соусу: борошно пшеничне – 1 ст. л.; вершкове масло – 50 г; печериці – 400 г; вершки – 200 мл; соус вустерширський – за смаком; зелень – за смаком. Приготування: Готуємо фарш. Насамперед слід розмолоти на крихти підсушений хліб. Додайте фарш, приправи, зелень, дрібно нарізану цибулю і вбийте одне яйце. Ретельно перемішайте до однорідного стану. Сформуйте 16 невеликих кульок і обсмажте на вершковому маслі протягом 15 хвилин. Не забувайте постійно перевертати їх, щоб тефтелі рівномірно обсмажились. Готуємо соус. Дрібно наріжте цибулю та обсмажте на сковороді. Печериці наріжте тонкими скибочками і відправте до цибулі. Як тільки гриби пустять сік і він випарується – поступово додайте борошно, перець, сіль, вершки, вустерширський соус і протушкуйте протягом 5 хвилин. Розігрійте духовку до 180 градусів. Форму для випічки змастіть олією, перекладіть тефтелі і полийте соусом. Випікайте протягом 5 хвилин. Подавати можна з відвареною картоплею і салатом. Курячі тефтелі з прянощами Інгредієнти: куряче філе – 3 шт.; білий хліб – 1 скибочка; кокосове молоко – 1 ст. л.; цибулю-шалот – 2 шт.; коріандр – невеликий пучок; кмин в порошку – 1/2 ч. л.; сіль і перець – за смаком; оливкова олія – за бажанням. Приготування: Візьміть м'якуш з хліба і замочіть в кокосовому молоці. Куряче філе перекладіть в блендері і додайте нарізаний на невеликі шматочки цибулю, коріандр, кмин, хліб, сіль і перець. Добре подрібніть і зліпіть невеликі кульки. Форму для випічки змастіть олією і перекладіть тефтелі. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини. Подавати краще з відвареними або приготованими на грилі овочами. М’ясні тефтелі з сиром Інгредієнти: м'ясний фарш – 500 г; пшеничне борошно – 2 ст. л.; яйця – 1 шт.; батон – 2 шматочки; сир – 200 г; томатна паста – 1 ст. л.; зелень і приправи – за смаком. Приготування: У фарш додайте натертий на тертці цибулю, яйце, сіль і перець. Зліпити невеликі кульки, а всередину покладіть маленький шматочок сиру. Перекладіть тефтелі на деко і відправте в духовку на 20 хвилин при 200 градусах. Приготуйте соус. Підсмажте дрібно нарізану цибулю і додайте до нього томатну пасту, борошно, сіль і перець. Смажте близько трьох хвилин і потім додайте зелень. Тефтелі можна подавати з гречкою, рисом або макаронами, поливши все соусом. Смачного! До речі, ще три рецепти приготування смачних тефтель можна знайти тут. [b]Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram[/b |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|