Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Як приготувати м’ясні тефтелі. Прості рецепти смачної страви

Як приготувати м’ясні тефтелі. Прості рецепти смачної страви


Як приготувати м’ясні тефтелі. Прості рецепти смачної страви

Годі й шукати кращої альтернативи котлетам, ніж апетитні тефтелі. Вони досить соковиті, ніжні та смакуватимуть як дорослим, так і маленьким діткам.

Ця страва універсальне ще тим, що її можна подавати майже з будь-якими гарнірами – за смаком.



Класичні м'ясні тефтелі під грибним соусом

Інгредієнти:

білий хліб – 50 г;
фарш яловичий – 250 г;
фарш свинячий – 250 г;
яйця – 1 шт.;
свіжа зелень (петрушка, кріп) – на смак;
рослинна олія – 50 мл;
цибулина – 1 шт.

Для соусу:
борошно пшеничне – 1 ст. л.;
вершкове масло – 50 г;
печериці – 400 г;
вершки – 200 мл;
соус вустерширський – за смаком;
зелень – за смаком.

Приготування:

Готуємо фарш. Насамперед слід розмолоти на крихти підсушений хліб. Додайте фарш, приправи, зелень, дрібно нарізану цибулю і вбийте одне яйце. Ретельно перемішайте до однорідного стану. Сформуйте 16 невеликих кульок і обсмажте на вершковому маслі протягом 15 хвилин. Не забувайте постійно перевертати їх, щоб тефтелі рівномірно обсмажились.

Готуємо соус. Дрібно наріжте цибулю та обсмажте на сковороді. Печериці наріжте тонкими скибочками і відправте до цибулі. Як тільки гриби пустять сік і він випарується – поступово додайте борошно, перець, сіль, вершки, вустерширський соус і протушкуйте протягом 5 хвилин.

Розігрійте духовку до 180 градусів. Форму для випічки змастіть олією, перекладіть тефтелі і полийте соусом. Випікайте протягом 5 хвилин. Подавати можна з відвареною картоплею і салатом.


Курячі тефтелі з прянощами

Інгредієнти:
куряче філе – 3 шт.;
білий хліб – 1 скибочка;
кокосове молоко – 1 ст. л.;
цибулю-шалот – 2 шт.;
коріандр – невеликий пучок;
кмин в порошку – 1/2 ч. л.;
сіль і перець – за смаком;
оливкова олія – за бажанням.

Приготування:

Візьміть м'якуш з хліба і замочіть в кокосовому молоці. Куряче філе перекладіть в блендері і додайте нарізаний на невеликі шматочки цибулю, коріандр, кмин, хліб, сіль і перець. Добре подрібніть і зліпіть невеликі кульки. Форму для випічки змастіть олією і перекладіть тефтелі. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини. Подавати краще з відвареними або приготованими на грилі овочами.


М’ясні тефтелі з сиром

Інгредієнти:
м'ясний фарш – 500 г;
пшеничне борошно – 2 ст. л.;
яйця – 1 шт.;
батон – 2 шматочки;
сир – 200 г;
томатна паста – 1 ст. л.;
зелень і приправи – за смаком.

Приготування:

У фарш додайте натертий на тертці цибулю, яйце, сіль і перець. Зліпити невеликі кульки, а всередину покладіть маленький шматочок сиру. Перекладіть тефтелі на деко і відправте в духовку на 20 хвилин при 200 градусах.

Приготуйте соус. Підсмажте дрібно нарізану цибулю і додайте до нього томатну пасту, борошно, сіль і перець. Смажте близько трьох хвилин і потім додайте зелень.

Тефтелі можна подавати з гречкою, рисом або макаронами, поливши все соусом.

Смачного!

До речі, ще три рецепти приготування смачних тефтель можна знайти тут.

[b]Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram[/b

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: