Консервуємо на зиму. Перці по-чеськи
10 серпень 2021 13:30
744
0
Навіть якщо вам здається, що закривати овочеві салати на зиму — пережиток радянського минулого, ви все-таки маєте спробувати. Оцінивши простоту консервування, зручність добування закуски з баночки та її смакові якості, ви знову і знову робитимете домашні заготовки. Інгредієнти: болгарський перець — 2–3 кг; лимонна кислота — 3–5 г; цибуля (дрібна) — 15 штук; перець чорний горошком — 5 штук; перець духмяний горошком — 5 штук; корінь селери — 1 штука; гірчиця (насіння) — 1 чайна ложка; столовий оцет (9%) — 180 мл; цукор — 25 г; сіль — 10 г; вода — 1 літр. Приготування: Перець і селеру очистити, промити й нарізати смужками. Цибулю дрібно нарізати. Закип’ятити маринад (вода, сіль, цукор, перець, оцет), зварити в ньому селеру, поки вона не стане м’якою. Потім овочі та спеції розкласти в банки, залити гарячим маринадом і поставити для стерилізації у воду (приблизно 30 хвилин у літрових банках). Закручені банки залишити остигати під теплим покривалом униз кришкою. Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|