Консервуємо на зиму. Салат з рисом та солодким перцем
04 серпень 2021 14:17
1 787
0
Заготівля салатів на зиму не забере багато часу, зате потім вони допоможуть урізноманітнити раціон. Звичайне лечо готує кожна господиня, така закуска завжди знайдеться і в супермаркеті. А ось овочевий салат з болгарського перцю з рисом придбати не вийде, доведеться готувати його самотужки. Це цілком самостійна страва, готовий апетитний гарнір до м’яса. Інгредієнти: помідори — 3 кг (без шкірки); болгарський перець — 1 кг; ріпчаста цибуля — 1 кг; морква — 1 кг; рис (промитий, сирий) — 1 склянка; сіль — 2 столові ложки; цукор — 1 склянка; олія — 300 г; столовий оцет (9%) — 50 мл. Приготування: Овочі миємо та нарізаємо: цибулю — півкільцями, перець — соломкою, моркву тремо на грубій тертці. Помідори перекручуємо на м’ясорубці. Змішуємо овочі в каструлі та ставимо на середній вогонь. Довести до кипіння, а потім варити на слабкому вогні близько 20 хвилин, прикривши кришкою. Додаємо рис та інші інгредієнти, крім оцту. Тушкуємо 35 хвилин (до готовності рису), потім вливаємо оцет і варимо ще 5 хвилин. Лечо розкладаємо в банки й закриваємо. Ставимо догори дном і тепло вкутуємо до цілковитого охолодження. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|