Як приготувати суфле. 4 рецепти смачного десерту
03 серпень 2021 15:37
2 880
0
Вважається, що справжнім винахідником суфле є француз Антуан Бовіль, який, як стверджується, створив прототип сучасного суфле 1872 року. З тих пір французька назва «soufflé» (від «суфле» – «подих») цієї ніжної, легкої яєчної страви стала популярною в усьому світі. Свіже, просто з духовки, божественно повітряне й із золотаво-коричневою скоринкою, суфле завжди вражає. І не тільки завдяки своєму зовнішньому вигляду і смаку: ці маленькі шедеври французької кухні привертають увагу в меню, бо всі знають, скільки майстерності для цього потрібно, особливо щоб приготувати суфле в домашніх умовах. Поради щодо ідеального суфле • Відмінно збиті яєчні білки мають стати густими і не осідати! • Точно дотримуйтеся кількості інгредієнтів, часу приготування та температурного режиму! • Виберіть циліндричну форму для випікання, гладеньку всередині! • Змастіть форму перед тим, як викласти у неї суфле. • Не надто наповнюйте форму для випікання, щоб дати змогу суміші піднятися! • Після наповнення відразу поставте форму на водяну баню в розігріту духовку! • Не відкривайте духовку занадто рано! • Подавайте цю вишукану страву якнайшвидше! Сирне суфле Інгредієнти: пачка сиру; яйце; 30 – 40 г сметани; 50 г манки; трохи вершкового масла. цукор за смаком і щіпку солі. Приготування: Відокремлюємо жовтки від білків, останні змішуємо з сіллю і прибираємо в холодильник. Розминаємо сирну масу виделкою або перетираємо через сито. Потім перекладаємо її в чашу блендера, додаємо цукор, манку, ретельно збиваємо. Залишаємо масу з сиру на 30 – 40 хвилин, щоб манка могла розбухнути, а в цей час збиваємо яєчні білки в щільну піну. З’єднуємо яєчну масу з сиром, перемішуємо і викладаємо в змащену вершковим маслом форму. Запікати сирне суфле потрібно в розігрітій духовці протягом 15 – 25 хвилин. Бананове суфле Інгредієнти: 4 банана, 2 яєчних білка, 4 ч.л. цукру, 3 ч.л. соку лимона, по 1 ч.л. вершкового масла і цукрової пудри. Приготування: Очищені від шкірки банани розім'яти виделкою. Білки яєць, поступово додаючи сік лимона, збити міксером. Всипати до бананів цукор, додати три чверті збитих білків, перемішати. Приготовлену масу викласти у форму, змащену маслом, оформити зверху залишилися збитими білками, запекти до золотистої скоринки, подавати відразу в гарячому вигляді, посипавши перед подачею цукровою пудрою. Шоколадне суфле Інгредієнти: молоко 150 гр; цукор 75 гр; яєчні жовтки 4 шт; желатин 12 гр; вершки 300 гр; какао 1 ч. Л. Приготування: На початку потрібно перетерти жовтки з цукром і какао. Все молоко ставимо на плиту в водяну баню і підігріваємо, поступово виливаючи в нього суміш жовтків, какао і цукру. І варимо цю масу поки не стане густою. Коли маса трохи охолоне, акуратно вводимо розмочений в невеликій кількості води желатин і ретельно перемішуємо. Гарненько збиваємо вершки окремо, а потім виливаємо в крем і знову збиваємо вже все разом. Після цього відразу ж необхідно вилити отриманий крем в форми і несемо в холодильник настаіваться.Так ж саме робиться і ванільний суфле, в таких же пропорціях, тільки за місце какао береться ванільний цукор. Карамельне суфле Інгредієнти: вершки 500 мл .; згущене молоко 1 банка; желатин 20 гр .; молоко 1ст. Приготування: Варимо банку згущеного молока на повільному вогні приблизно 2 години. Потім даємо охолонути і змішуємо варене згущене молоко в каструлі зі склянкою молока. Злегка підігріваємо, і додаємо розмочений у воді желатин. Потім цю масу знову нагріваємо трохи і відставляємо настоятися щоб желатин «схопився». Окремо збиті вершки збиваємо і акуратно змішуємо з основною масою. Готовий крем прибираємо в холодильник або збираємо з нього торт. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|