Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Як приготувати суфле. 4 рецепти смачного десерту

Як приготувати суфле. 4 рецепти смачного десерту


Як приготувати суфле. 4 рецепти смачного десерту

Вважається, що справжнім винахідником суфле є француз Антуан Бовіль, який, як стверджується, створив прототип сучасного суфле 1872 року. З тих пір французька назва «soufflé» (від «суфле» – «подих») цієї ніжної, легкої яєчної страви стала популярною в усьому світі.

Свіже, просто з духовки, божественно повітряне й із золотаво-коричневою скоринкою, суфле завжди вражає. І не тільки завдяки своєму зовнішньому вигляду і смаку: ці маленькі шедеври французької кухні привертають увагу в меню, бо всі знають, скільки майстерності для цього потрібно, особливо щоб приготувати суфле в домашніх умовах.



Поради щодо ідеального суфле

• Відмінно збиті яєчні білки мають стати густими і не осідати!
• Точно дотримуйтеся кількості інгредієнтів, часу приготування та температурного режиму!
• Виберіть циліндричну форму для випікання, гладеньку всередині!
• Змастіть форму перед тим, як викласти у неї суфле.
• Не надто наповнюйте форму для випікання, щоб дати змогу суміші піднятися!
• Після наповнення відразу поставте форму на водяну баню в розігріту духовку!
• Не відкривайте духовку занадто рано!
• Подавайте цю вишукану страву якнайшвидше!

Сирне суфле

Інгредієнти:
пачка сиру;
яйце;
30 – 40 г сметани;
50 г манки;
трохи вершкового масла.
цукор за смаком і щіпку солі.

Приготування:

Відокремлюємо жовтки від білків, останні змішуємо з сіллю і прибираємо в холодильник.

Розминаємо сирну масу виделкою або перетираємо через сито. Потім перекладаємо її в чашу блендера, додаємо цукор, манку, ретельно збиваємо.

Залишаємо масу з сиру на 30 – 40 хвилин, щоб манка могла розбухнути, а в цей час збиваємо яєчні білки в щільну піну.

З’єднуємо яєчну масу з сиром, перемішуємо і викладаємо в змащену вершковим маслом форму.

Запікати сирне суфле потрібно в розігрітій духовці протягом 15 – 25 хвилин.


Бананове суфле

Інгредієнти:
4 банана,
2 яєчних білка,
4 ч.л. цукру,
3 ч.л. соку лимона,
по 1 ч.л. вершкового масла і цукрової пудри.

Приготування:

Очищені від шкірки банани розім'яти виделкою. Білки яєць, поступово додаючи сік лимона, збити міксером. Всипати до бананів цукор, додати три чверті збитих білків, перемішати. Приготовлену масу викласти у форму, змащену маслом, оформити зверху залишилися збитими білками, запекти до золотистої скоринки, подавати відразу в гарячому вигляді, посипавши перед подачею цукровою пудрою.


Шоколадне суфле

Інгредієнти:
молоко 150 гр;
цукор 75 гр;
яєчні жовтки 4 шт;
желатин 12 гр;
вершки 300 гр;
какао 1 ч. Л.

Приготування:

На початку потрібно перетерти жовтки з цукром і какао. Все молоко ставимо на плиту в водяну баню і підігріваємо, поступово виливаючи в нього суміш жовтків, какао і цукру. І варимо цю масу поки не стане густою.

Коли маса трохи охолоне, акуратно вводимо розмочений в невеликій кількості води желатин і ретельно перемішуємо. Гарненько збиваємо вершки окремо, а потім виливаємо в крем і знову збиваємо вже все разом.

Після цього відразу ж необхідно вилити отриманий крем в форми і несемо в холодильник настаіваться.Так ж саме робиться і ванільний суфле, в таких же пропорціях, тільки за місце какао береться ванільний цукор.


Карамельне суфле

Інгредієнти:
вершки 500 мл .;
згущене молоко 1 банка;
желатин 20 гр .;
молоко 1ст.

Приготування:

Варимо банку згущеного молока на повільному вогні приблизно 2 години. Потім даємо охолонути і змішуємо варене згущене молоко в каструлі зі склянкою молока.

Злегка підігріваємо, і додаємо розмочений у воді желатин. Потім цю масу знову нагріваємо трохи і відставляємо настоятися щоб желатин «схопився».

Окремо збиті вершки збиваємо і акуратно змішуємо з основною масою.

Готовий крем прибираємо в холодильник або збираємо з нього торт.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: