Консервуємо на зиму. Салат з огірків «Пікантний»
29 липень 2021 15:54
1 053
0
Поєднання часнику з перцем робить смак цього салату дуже яскравим. Ще одна перевага — нарізання великими шматками. По-перше, з ним менше мороки, по-друге, огірки виходять більш смачні. Інгредієнти: огірки — 5 кг (краще брати середнього розміру); цукор — 1 склянка; олія — 1 склянка; столовий оцет (9%) — 1 склянка; сіль — 3 столові ложки; часник — 2 столові ложки (натерти на дрібній тертці або пропустити через часничницю); гіркий перець — 1 стручок або половинка; чорний мелений перець (або суміш перців) — 1 чайна ложка без гірки. Із вказаної кількості виходить приблизно 6,5 л салату Приготування: Огірочки добре промити, видалити хвостики, скласти в каструлю та доверху залити холодною водою. Дати постояти приблизно 3 години. Після цього огірки потрібно акуратно розрізати на 4 частини, а потім навпіл. Якщо вони маленькі, можна ділити їх просто на половинки. Складаємо огірочки в каструлю, висипаємо туди ж інші інгредієнти. Ретельно перемішуємо та залишаємо маринуватися на 2,5–3 години. За цей час огірки просочаться і пустять сік. Після цього розкладаємо шматочки в банки, легенько струшуючи, щоб вони щільніше вляглися. Заливаємо розсолом, що утворився, — його в каструлі буде досить багато. На дно великої каструлі постелити вафельний рушник, поставити туди банки, накриті кришками. Каструлю залити водою, трохи не доходячи до країв банок. Закип’ятити воду, а потім стерилізувати банки близько 10 хвилин. Більше не треба — інакше огірочки не будуть хрусткими. Банки дістати, закрутити та перевернути. Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|