Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Суп, закуска і десерт. Смачні страви зі шпинату

Суп, закуска і десерт. Смачні страви зі шпинату


Суп, закуска і десерт. Смачні страви зі шпинату

У шпинаті багато провітаміну А, вітамінів групи В, вітамінів С, Р, РР, D2. Шпинат багатий мінеральними солями, зокрема сполуками заліза. За вмістом білків поступається лише зеленому горошку, молодим стручкам квасолі і м’яса.

Він також є чемпіоном за вмістом йоду, який бадьорить дух і захищає від старіння. І, що важливо, всі ці корисні речовини стійкі до варіння і консервації!



Угорський крем-суп зі шпинату

Інгредієнти:
500 г шпинату,
2 цибулини,
30 г масла вершкового,
3 ст.л. борошна,
2 яйця,
дрібка солі і перцю чорного меленого,
250 вершків.

Приготування:

Шпинат відварити і подрібнити в блендері. На розігрітій сковороді у вершковому маслі обсмажити ріпчасту цибулю, додати до неї на сковороду борошно, перемішати. Змішати воду, в якій варився шпинат із обсмаженою цибулею і шпинатним пюре. Покласти на вогонь, довести суміш до кипіння, варити до загустіння. Додати сіль і перець за смаком. Влити вершки, помішуючи. Не доводити до кипіння. Вимкнути вогонь. При подачі покласти в кожну половинку звареного яйця.


Салат зі шпинату й апельсинів

Інгредієнти:
2 апельсини,
200 г шпинату,
100 г моркви,
1 ч. л. кунжуту,
100 мл апельсинового соку
20 г соняшникової олії.

Приготування:

Шпинат помити, обсушити і нарізати широкими смужками. Обсмажити на вершковому маслі 2 - 3 хвилини і додати сіль за смаком. Один апельсин почистити і відокремити м’якоть від шкірки. З другого апельсина вичавити сік.

Моркву нарізати кружальцями і відварити до напівготовності, тільки замість води додати сік апельсина.

Кунжут обсмажити на сухій пательні 10 -20 секунд, щоб розкрити його аромат. Всі інгредієнти змішати і додати соус, в якому варилася морква. Викласти на тарілку, присипавши кунжутом.

Кекси зі шпинатом та сиром фета

Інгредієнти:
90 г шпинату,
4 ст. л. олії,
2 яйця,
150 г борошна пшеничного,
1 ч. л. розпушувача,
дрібка солі,
100 г сиру фети,
1-2 ст. л. соняшникового насіння лущеного.

Приготування:

Шпинат із олією збити у блендері, додати яйця і ще раз збити. У глибоку миску просіяти борошно, додати розпушувач, сіль та перемішати. До сухих інгредієнтів влити яєчно-шпинатну суміш, перемішати ложкою. Сир нарізати кубиками. Половину тіста рівномірно розподілити у формочки для випікання кексів, викласти по кілька шматочків сиру, далі розподілити решту тіста. Зверху викласти ще шматочки сиру, трішки втискуючи в тісто, і посипати насінням соняшника. Випікати кекси приблизно 20-25 хвилин за температури 180 градусів. Готові кекси перекласти на решітку для охолодження.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: