Суп, закуска і десерт. Смачні страви зі шпинату
26 липень 2021 15:14
679
0
У шпинаті багато провітаміну А, вітамінів групи В, вітамінів С, Р, РР, D2. Шпинат багатий мінеральними солями, зокрема сполуками заліза. За вмістом білків поступається лише зеленому горошку, молодим стручкам квасолі і м’яса. Він також є чемпіоном за вмістом йоду, який бадьорить дух і захищає від старіння. І, що важливо, всі ці корисні речовини стійкі до варіння і консервації! Угорський крем-суп зі шпинату Інгредієнти: 500 г шпинату, 2 цибулини, 30 г масла вершкового, 3 ст.л. борошна, 2 яйця, дрібка солі і перцю чорного меленого, 250 вершків. Приготування: Шпинат відварити і подрібнити в блендері. На розігрітій сковороді у вершковому маслі обсмажити ріпчасту цибулю, додати до неї на сковороду борошно, перемішати. Змішати воду, в якій варився шпинат із обсмаженою цибулею і шпинатним пюре. Покласти на вогонь, довести суміш до кипіння, варити до загустіння. Додати сіль і перець за смаком. Влити вершки, помішуючи. Не доводити до кипіння. Вимкнути вогонь. При подачі покласти в кожну половинку звареного яйця. Салат зі шпинату й апельсинів Інгредієнти: 2 апельсини, 200 г шпинату, 100 г моркви, 1 ч. л. кунжуту, 100 мл апельсинового соку 20 г соняшникової олії. Приготування: Шпинат помити, обсушити і нарізати широкими смужками. Обсмажити на вершковому маслі 2 - 3 хвилини і додати сіль за смаком. Один апельсин почистити і відокремити м’якоть від шкірки. З другого апельсина вичавити сік. Моркву нарізати кружальцями і відварити до напівготовності, тільки замість води додати сік апельсина. Кунжут обсмажити на сухій пательні 10 -20 секунд, щоб розкрити його аромат. Всі інгредієнти змішати і додати соус, в якому варилася морква. Викласти на тарілку, присипавши кунжутом. Кекси зі шпинатом та сиром фета Інгредієнти: 90 г шпинату, 4 ст. л. олії, 2 яйця, 150 г борошна пшеничного, 1 ч. л. розпушувача, дрібка солі, 100 г сиру фети, 1-2 ст. л. соняшникового насіння лущеного. Приготування: Шпинат із олією збити у блендері, додати яйця і ще раз збити. У глибоку миску просіяти борошно, додати розпушувач, сіль та перемішати. До сухих інгредієнтів влити яєчно-шпинатну суміш, перемішати ложкою. Сир нарізати кубиками. Половину тіста рівномірно розподілити у формочки для випікання кексів, викласти по кілька шматочків сиру, далі розподілити решту тіста. Зверху викласти ще шматочки сиру, трішки втискуючи в тісто, і посипати насінням соняшника. Випікати кекси приблизно 20-25 хвилин за температури 180 градусів. Готові кекси перекласти на решітку для охолодження. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|