Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Холодні десерти. Торти та рулети з морозива

Холодні десерти. Торти та рулети з морозива


Холодні десерти. Торти та рулети з морозива

Із домашнього морозива можна приготувати ідеальний літній десерт –солодкі сандвічі, а торт із морозива зробить літнє свято неперевершеним!

До речі, як зробити домашнє морозиво власноруч, можна подивитися тут.



Рулет-морозиво «Чорний ліс»

Інгредієнти:
Для начинки й соусу:
225 г вишень без кісточок,
600 мл ванільного морозива,
150 мл води,
100 г цукру,
7 ст. л. вишневого джему.
Для шоколадного бісквіту:
3 яйця,
75 г цукру,
50 г борошна,
1 ст. л. крохмалю,
2 ст. л. какао.

Приготування:

Змішати морозиво і 125 г обсушених ягід. Щільно наповнити морозивом циліндричну форму. Покласти в морозилку на ніч, щоб морозиво затверділо.
У великій чаші збити яйця із цукром для бісквіта в пишний, густий крем. Додати борошно, крохмаль і какао. Застелити деко пекарським папером і вилити бісквітне тісто. Випікати 10-15 хвилин. Остудити.

Для соусу закип’ятити воду із цукром, додати 3 ст. л. джему. Процідити й перемішати з рештою вишень. Змастити бісквітний корж джемом. Розгорнути (або розрізати) картонний циліндр із морозивом. Викласти «колоду» морозива на один край бісквітного коржа і згорнути в рулет, допомагаючи собі папером. Обгорнути харчовою плівкою і покласти в морозилку на 30 хв.

Нарізати рулет скибочками. Подавати із соусом і збитими вершками. Прикрасити шоколадною стружкою і гілочками м’яти.


Торт-морозиво з ягодами

Інгредієнти:
Для бісквіту:
2 яйця,
50 г борошна,
60 г цукру.
Для морозива:
70 г цукрової пудри,
500 мл вершків 35% жирності,
250 мл йогурту.

Приготування:

Приготувати класичний бісквіт. Відокремити білки від жовтків. Жовтки трохи збити. Білки збити міксером, поступово додаючи цукор, у стійку піну. Не припиняючи збивати, додати жовтки. Додати борошно й ложкою акуратно перемішати знизу догори.

Викласти тісто у змащену маслом форму, випікати 30 хв. Остудити. Збити міксером вершки із цукровою пудрою у крем, додати йогурт і ще раз збити. У роз’ємну форму викласти на бісквіт крем і будь-які ягоди. Покласти в морозилку на 40-60 хвилин.


Шоколадне морозиво з апельсиновим бісквітом

Інгредієнти:
Для морозива:
300 мл молока,
250 мл жирних вершків,
3 яєчні жовтки,
100 г гіркого шоколаду (75-78%),
85 г цукру.
Для бісквіта:
7-8 білків,
200 г цукру,
100 г борошна,
2 великі апельсини.

Приготування:

Молоко з поломаним шоколадом нагрівати на маленькому вогні у каструльці з товстим дном до повного розчинення шоколаду. Жовтки збити із цукром і влити, не припиняючи збивання, шоколадне молоко. Перелити суміш назад у каструльку й варити, постійно помішуючи, на малому вогні, до загущення (приблизно 15 хвилин). Покласти каструльку в холодну воду й повністю остудити. Вершки збити до піків і додати в шоколадну суміш. Перелити в контейнер для заморожування. Покласти в морозилку й заморожувати 3-4 години, періодично перемішуючи.

Для бісквіта білки збити до м’яких піків, потрохи додати цукор. З апельсинів зняти цедру й додати разом із просіяним борошном. Перекласти у форму і випікати в розігрітій до 190 °С духовці 30 хв. Готовий бісквіт у формі відразу перевернути на решітку – так він рівномірно осяде.

Повністю остуджений бісквіт порізати й подавати з морозивом.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: