Холодні десерти. Торти та рулети з морозива
15 липень 2021 13:36
978
0
Із домашнього морозива можна приготувати ідеальний літній десерт –солодкі сандвічі, а торт із морозива зробить літнє свято неперевершеним! До речі, як зробити домашнє морозиво власноруч, можна подивитися тут. Рулет-морозиво «Чорний ліс» Інгредієнти: Для начинки й соусу: 225 г вишень без кісточок, 600 мл ванільного морозива, 150 мл води, 100 г цукру, 7 ст. л. вишневого джему. Для шоколадного бісквіту: 3 яйця, 75 г цукру, 50 г борошна, 1 ст. л. крохмалю, 2 ст. л. какао. Приготування: Змішати морозиво і 125 г обсушених ягід. Щільно наповнити морозивом циліндричну форму. Покласти в морозилку на ніч, щоб морозиво затверділо. У великій чаші збити яйця із цукром для бісквіта в пишний, густий крем. Додати борошно, крохмаль і какао. Застелити деко пекарським папером і вилити бісквітне тісто. Випікати 10-15 хвилин. Остудити. Для соусу закип’ятити воду із цукром, додати 3 ст. л. джему. Процідити й перемішати з рештою вишень. Змастити бісквітний корж джемом. Розгорнути (або розрізати) картонний циліндр із морозивом. Викласти «колоду» морозива на один край бісквітного коржа і згорнути в рулет, допомагаючи собі папером. Обгорнути харчовою плівкою і покласти в морозилку на 30 хв. Нарізати рулет скибочками. Подавати із соусом і збитими вершками. Прикрасити шоколадною стружкою і гілочками м’яти. Торт-морозиво з ягодами Інгредієнти: Для бісквіту: 2 яйця, 50 г борошна, 60 г цукру. Для морозива: 70 г цукрової пудри, 500 мл вершків 35% жирності, 250 мл йогурту. Приготування: Приготувати класичний бісквіт. Відокремити білки від жовтків. Жовтки трохи збити. Білки збити міксером, поступово додаючи цукор, у стійку піну. Не припиняючи збивати, додати жовтки. Додати борошно й ложкою акуратно перемішати знизу догори. Викласти тісто у змащену маслом форму, випікати 30 хв. Остудити. Збити міксером вершки із цукровою пудрою у крем, додати йогурт і ще раз збити. У роз’ємну форму викласти на бісквіт крем і будь-які ягоди. Покласти в морозилку на 40-60 хвилин. Шоколадне морозиво з апельсиновим бісквітом Інгредієнти: Для морозива: 300 мл молока, 250 мл жирних вершків, 3 яєчні жовтки, 100 г гіркого шоколаду (75-78%), 85 г цукру. Для бісквіта: 7-8 білків, 200 г цукру, 100 г борошна, 2 великі апельсини. Приготування: Молоко з поломаним шоколадом нагрівати на маленькому вогні у каструльці з товстим дном до повного розчинення шоколаду. Жовтки збити із цукром і влити, не припиняючи збивання, шоколадне молоко. Перелити суміш назад у каструльку й варити, постійно помішуючи, на малому вогні, до загущення (приблизно 15 хвилин). Покласти каструльку в холодну воду й повністю остудити. Вершки збити до піків і додати в шоколадну суміш. Перелити в контейнер для заморожування. Покласти в морозилку й заморожувати 3-4 години, періодично перемішуючи. Для бісквіта білки збити до м’яких піків, потрохи додати цукор. З апельсинів зняти цедру й додати разом із просіяним борошном. Перекласти у форму і випікати в розігрітій до 190 °С духовці 30 хв. Готовий бісквіт у формі відразу перевернути на решітку – так він рівномірно осяде. Повністю остуджений бісквіт порізати й подавати з морозивом. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|